Категорија: Вести

71082511_2763666580332090_8203507257573376000_n

📣 Кампања за подигање на свеста за згрижување на деца и промовирање на националната стратегија за деинституционализација

📣 На секое дете му е потребно семејство и заслужува љубов. Згрижувачките семејства, вршат благородна мисија и креираат радост во заедницата📣 💬Вчера градоначалникот на општина Кратово, Тодорче Николовски, разговараше со Александра Мојсова од СОС...

IZVESTUVANJE (1)

Известување за санација на ударни дупки

Општина Кратово ги известува граѓаните дека во текот на наредните неколку дена започнувајќи од денес – понеделник (11.07.2022 година) ќе се реализираат градежни активности за санација на ударни дупки и асфалтирање кон патниот правец...

281644578_4786779298094452_3598997190288457853_n

Потпишана спогодба за збратимување со Џинченг, НР Кина

По пријателските преговори денес преку видео конференција Градоначалникот на општина Кратово, Тодорче Николовски и Градоначалникот на градот Џинченг, Wu Jianpeng од Народна Република Кина официјално потпишаа Спогодба за збратимување, односно соработка со намери за...

278841424_355816329906215_4082164150974641571_n

ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПОУБАВА ИДНИНА! ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022

Големи количини на неразградлив отпад денеска беа подигнати од Старото градско подрачје, Карши бавча, Кеј на Кратовска река, спортските и детски терени, дворовите на образовните институции, во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“. Се чистеа...

271799328_5506256466067910_597802774748865587_n

Заловување на бездомни кучиња

Денеска надлежните од ветеринарна клиника „Ино Вет“ Куманово, заловија три кучиња од неколку локации во градот, согласно законската обврска на заловување на бездомните кучиња, односно нерегистрирани кучиња кои се на јавни површини. Заловувањето се одвива...

199729183_148075274050595_6687805065058371165_n

Извештај од спроведеното истражување за потребите и ставовите на младите во Општина Кратово #КажиСиНашиСмо Бидeте дел од процесот на реализација на вашите идеи

Локалниот младински совет спроведе истражување на младите од Кратово за нивните потреби и идеи. Резултатите од истражувањето ќе бидат искористени со единствена цел, а тоа е да ги насочи активностите на ЛМС во текот...

KRATOVO USAID

Потпишан Меморандум за соработка со Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите

На 18 мај 2021 година, Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) официјално ја претстави Програмата за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите во РС Македонија. Програмата ќе соработува со Владата и локалните...

infor

Локација и термин за тестирање на попишувачите

Почитувани, Тестирањето на попишувачите ќе се врши во СОУ „Митко Пенџуклиски“ Кратово на ден 11.03.2021 година (четврток) започнувајќи од 09 часот, поделени во 5 групи со максимален број од 12 лица со почитување на...

87266019_2498083753630696_8590936676589633536_o

На денешен ден Светата православна црква го празнува споменот на Свети Ѓорги Кратовски

На денешен ден Светата православна црква го празнува споменот на Свети Ѓорги Кратовски кој на овој ден 1515 година бил мачен, а потоа и спален, на 18 годишна возраст. По занает бил кујунџија и...