Категорија: Вести

15338815_1288166374539907_6309390362258883759_n

Хуманитарната акција за донирање на зимници и храна во рамиките на општинскиот проект „Заедно сме посилни“ успешно завршена

Зимниците собрани за време на хуманитарната акција „Да бидеме хумани“ реализирана во рамките на проектот „Заедно сме посилни“ во текот на изминатиот месец беа доставени до социјално загрозените граѓани. Во рамките на оваа хуманитарна...

15241215_1219926294740700_3895234479464408477_n

Во Кратово одбележан светскиот ден на лицата со попреченост

По повод Светскиот ден на лицата со инвалидност 3-ти декември делегација од општина Кратово денеска го посети Дневниот центар за деца со посебни потреби. Општина Кратово постојано го поддржува Центарот за деца со посебни потреби, така...

30112016173054_web_unnamed_1

„Ден на дрвото – засади ја својата иднина“

На територијата на градот Кратово се засадија повеќе различни видови на дрвја, дел листопадни, дел зимзелени, во рамки на традиционалната манифестација „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, која се одржува по 17-ти...

dsc04504

Донациите од Кратовската Комиријада дистрибуирани до оние на кои им се најпотребни

Донациите во парични средства собрани за време на хуманитарната акција во рамките на манифестацијата „Кратовска Комиријада – 2016“ беа наменети за најранливите категори на граѓани од општината. Претставници од Општина Кратово во соработка со...

15167536_1392934950751522_3920899490577406298_o

Посета на кинеска делегација од градот Џинченг во Општина Кратово

Висока кинеска делегација од градот Џинченг вчера и денес е во посета на општина Кратово, каде оствари средба со првите луѓе во локалната самоуправа и локалната бизнис – заедница. По ланската посета на кинескиот...

14876149_10153764594970927_1861719294_o

Изградени се две детски игралишта во општината

Локалната власт во општината Кратово изгради две нови детски забавни игралишта во различни населени места во општината – маала Царина и маала Цигански лозја. Игралиштата се со големина од 6 х 12 метри со вградени бетонски...

14699399_1248366041850992_321630518_o-1

Претставата „Детски Парламент“ од Кратово успеа да се пласира на Интернационалниот Драмски Фестивал „ИГРИ БЕЗ МАСКА“

Претставата „Детски Парлемент“ на ООУ „Кочо Рацин“ од Кратово во соработка со Дневниот Центар за лица со телесна или ментална попреченост од Кратово освои награда на Драмскиот фетсивал за лица со и без хендикеп...

ЧЕСТИТ СВЕТСКИ ДЕН НА УЧИТЕЛОТ- 5 ОКТОМВРИ

Професијата учител е благородна професија, која го издигнува човекот на еден висок – хуман пиедестал, како личност со високи морални и интелектуални квалитети. Денеска 5-ти Октомври се одбележува Светскиот ден на учителите, а воедно...