Категорија: Вести

13224972_10206459548513725_183651785_o

Едукација на учениците од четвртто одделение на теми од областа на безбедноста и здравјето

Пивара Скопје АД реализира 45 минутна презентација на сите учениците од четвртто одделение во просториите на ООУ „Кочо Рацин“ Кратово на теми од областа на безбедноста и здравјето на учениците во нивната работна средина...

cea_logo_black

Промоцијата на проектот ” Создавање на можности за вработување на млади во рурални средини”

П О К А Н А Центарот за економски анализи (ЦЕА) и Федерацијата на фармерите на Република Македонија во соработка со Општина Крива Паланка, а поддржани од Делегацијата на Европската Унија во Македонија, со...

pasha16-15-300x199

Митрополитот Г.Јосиф Воскресението Христово го објави во Кратово

На 1-ви Мај 2016 година, во храмот на свети Јован Крстител – Кратово, митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф го објави светлото Воскресение Христово и служеше Света Златоустова Литургија. На Светата Литургија, верниот народ се...

1f6f2ac63755b9da9619796fb956617abf79a9ded11c2c18393f4c7a37ef07aa

Учество на општина Кратово на Саем за туризам 2016

Саемите се единствената можност за квалитетно претставување на туристичката понуда, запознавање на нови деловни партнери, истражување на пазарот и поставување на темел за идната маркетинг стратегија. Туризмот како стопанска гранка неминовно се вклопува во...

deratizacija1

Извршена дератизација на подрачјето на општина Кратово

Општина Кратово изврши пролетна дератизација за уништување на глодари, согласно Годишната програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести за 2016 година. За да се спречи евентуалната појава на заразни болести...

DSC03914

Владините проекти „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“

Двата проекти на Владата на РМ „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ вчера беа претставени во Кратово, пред граѓаните на општината кои покажаа интерес за проектите за кои им дава можност...

DSC03882

21-ви Март – Ден на пролетта и екологијата

По повод Денот на пролетта – и Ден на екологијата 21-ви Март, ООУ „Кочо Рацин“ организираше акција за чистење на училишниот двор, просториите кои се наоѓаат во училиштето и локалитетот во центарот на градот...

DSC03869

Обука за основни вештини за вработување на млади лица до 29 години (странски јазици и компјутери)

Врз основа на Оперативниот план за изменување и дополнување на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016 година, за активната мерка – Обука за...

career

Повик за бесплатно кариерно советување за 50 учесници

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“ објавува повик за пријавување за бесплатно кариерно советување за 50 учесници. Што е...