Категорија: Вести

1f6f2ac63755b9da9619796fb956617abf79a9ded11c2c18393f4c7a37ef07aa

Учество на општина Кратово на Саем за туризам 2016

Саемите се единствената можност за квалитетно претставување на туристичката понуда, запознавање на нови деловни партнери, истражување на пазарот и поставување на темел за идната маркетинг стратегија. Туризмот како стопанска гранка неминовно се вклопува во...

deratizacija1

Извршена дератизација на подрачјето на општина Кратово

Општина Кратово изврши пролетна дератизација за уништување на глодари, согласно Годишната програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести за 2016 година. За да се спречи евентуалната појава на заразни болести...

DSC03914

Владините проекти „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“

Двата проекти на Владата на РМ „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ вчера беа претставени во Кратово, пред граѓаните на општината кои покажаа интерес за проектите за кои им дава можност...

DSC03882

21-ви Март – Ден на пролетта и екологијата

По повод Денот на пролетта – и Ден на екологијата 21-ви Март, ООУ „Кочо Рацин“ организираше акција за чистење на училишниот двор, просториите кои се наоѓаат во училиштето и локалитетот во центарот на градот...

DSC03869

Обука за основни вештини за вработување на млади лица до 29 години (странски јазици и компјутери)

Врз основа на Оперативниот план за изменување и дополнување на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016 година, за активната мерка – Обука за...

career

Повик за бесплатно кариерно советување за 50 учесници

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“ објавува повик за пријавување за бесплатно кариерно советување за 50 учесници. Што е...

12733630_10154639002923957_6653075340274379123_n

Претседателот Иванов заедно со сопругата г-ѓа Маја Иванова, вчера во Кратово присуствуваше на чествувањето на св. Ѓорѓи Кратовски

На достоинствен начин, како што прилега на ликот и делото на заштитникот на градот, кратовчани денес го прославија празникот св.Ѓорѓи Кратовски. Со свечената литургија началствуваше митрополитот кумановско-осоговски г.Јосиф. Во малата црквичка која го носи...

12493563_10154550580118957_7416367041067129369_o

Давид Велковски го фати богојавленскиот крст во Кратово

Православните верници вчера го прославија празникот Богојавление – Водици. Традиционално, празнувањето се одржа со фрлање на крстот во градскиот базен каде средношколецот Давид Велковски успеја најбрзо од сите да дојде до богојавленскиот крст во Кратово. Крстот...

mak-zname_201521412610

Поставен јарбол со македонско знаме

Во дворот на основното општинско училиште „Кочо Рацин“ во Кратово е локацијата каде е поставен јарбол со македонско знаме. Јарболот е висок над  30 метри и е дел од проектот на Владата на Република...