Категорија: Вести

Јавен повик за пријавување на заинтересирани кандидати кои работат како такси возачи во правни лица лиценцирани од општина Кратово

Во рамките на измените и дополнувањето на Законот за превоз во патниот сообраќај потребно е такси возачите да поседуваат меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска...

Грант од 100 000 долари за реставрација на Златкова кула

Златкова кула е споменик на културата, една од шесте зачувани кули на градот. Средновековните камени кули претставуваат најпрепознатлив симбол на нашиот град. Деновиве пристигна известување дека апликацијата од страна на американската амбасада е прифатена...

Донација на детски јорганчиња денеска пристигнаа во Општинската организација на Црвен Крст во Кратово

Денеска во Општинската организација на Црвен Крст Кратово беа донирани200 детски јорганчиња (со димензии 120 цм х 150цм) за реализирање на хуманитарни цели. Донацијата беше од страна на компанијата Комфи Ангел од Прилеп по...

Општина Кратово повторно дел од ,,Топол културен бран,,

Општина Кратово со поддршка на Министерството за култура во рамките на манифестацијата ,,Топол културен бран,,               Ве поканува на на следните настани (влезот е слободен): -Театарска претстава (хит комедијата) ,,Ни ваму ни таму,,– 24.07.2014...

,,Дојди куде три бора да ти кажу три збора,, – настан со кој треба да започне уредувањето и заживување на Градскиот парк ,,Карши бавча,,

Здружението ,,Регионален центар за одржли развој,, Кратово  во соработка со здружението ,,Плоштад Слобода,, Скопје и Општина Кратово, во рамки на проектот Граѓански активатор, покрена иницијатива за заживување и уредување  на Градскиот парк ,,Карши Бавча,,...

Граѓаните на Кратово пет дена уживаа во претставите на Македонскиот народен театар.

Општина Кратово од 11 до 17 јули беше домаќин на гостите од Македонскиот народен театар. Ова е прво гостување на МНТ во Кратово, но интересот и одзивот кај граѓаните беше навистина голем, за сите...

ИЗЛОЖБА 17.07.2014  

Почитувани, Музеј на град Кратово и НУ Музеј Куманово- Куманово Ве поканува на отварање на изложбата на слики од  Кумановска ликовна колонија, која што ќе биде отворена на ден 18.07.2014 год.(петок) со почеток во...

Објава: Номинација на лица задолжени за комуникација со лица со пречки во развојот во ЕЛС Општина Кратово

Општина Кратово ОБЈАВУВА: Согласно обврската која што произлегува од заклучоците од Шестата седница на Владата на Република Македонија одржана на 07.07.2014, во врска со номинација на лица за комуникација со граѓани кои што имаат...

Денови на МНТ во Кратово

Со претставата ,,Парите се отепувачка,, во режија на Бојан Трифуновски ќе започнат  Деновите на Македонскиот народен театар во Кратово. Посетителите ќе можат да ги погледанат и претставите “Последна шанса”, “Сребрена свадба”, “Свадбата на Фигаро”...