Категорија: Вести

Потпишан Договорот за доделување грант од Амбасадорскиот фонд на САД за реставрација на Златкова кула

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска и американскиот амбасадор Пол Волерс, денеска пред платото на Златкова кула во Кратово во присуство на Градоначалникот на општина Кратово, Мите Андоновски и директорот на Музеј на...

Програма на III Меѓународен Фестивал на Етнолошки Документарни Филмови „КРАТОВО 2014“

П р о г р а м а : Четврток, 02 Октомври 2014 год. 09:30 часот Свечено отварање на фестивалот 10:30 – 11:30 часот Предавање на тема: „Како ги изработувам етнолошките документарни филмови“, Стеф...

III Меѓународен фестивал на етнолошки документарни филмови „Кратово 2014„

Општина Кратово и Музеј на град Кратово во организација на Македонското Етнолoшко Друштво Ве поканува на свечено отварање на III Меѓународен Фестивал на Етнолошки Документарни Филмови „КРАТОВО 2014“ вочетврток (2-ри Октомври,2014) со почеток во...

Новите простории во ТППЕ-Кратово пуштени во употреба

Денеска во 11 часот од страна на Градоначалникот на општина Кратово, г-дин Мите Андоновски заедно со присуство на поголем број на претставници на институции, самите вработени во ТППЕ, граѓани, медиуми свечено беа отворени во...

Отворени Забавни Фудбалски Школи 2014 во Општина Кратово

Отворените Забавни Фудбалски Школи во Кратово овој викенд сабота (13.09.2014 год.) и недела (14.09.2014 год.) беа отворени по девет-ти (9) патво општината каде учество земаа најмладите, односно над 200 дечиња(момчиња и девојчиња) на возраст...

Јавен повик за пријавување на такси возачи – вработени во правни лица, лиценцирани за такси дејност од општините во Република Македонија за посетување на обука за изучување на англиски јазик

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на такси возачи вработени во правни лица лиценцирани за такси дејност од општините во Република Македонија за посетување на обука за изучување на англиски јазик 1. Предмет на јавниот повик...

„На секое дете му е потребно семејство“

Денеска, 12.09.2014 год. (петок) во просториите на општинската сала во Кратово за подигање на свеста кај граѓаните за значењето и секако можностите што ги нудат згрижувачките семејства беше одржана заедничка средба со претставниците од...

Комисијата за култура при Собранието на РМ во посета на Кратово

На 09.09.2014 год. (вторник) општина Кратово беше домаќин на пратениците – дел од Комисијата за култура при Собранието на РМ предводени од Претседателот на комисијата, Силвана Бонева. Повод за оваа посета беше Предлог –...

Свечено одбележување на 6-ти Септември, 70 години од ослободување на Кратово

Свечено одбележување на 6-ти Септември – 70 години од ослободувањето на Кратово, а воедно и одбележување на 70 години од ослободувањето на РМ и 70 години од одржување на АСНОМ Настанот ќе се одржи...