Категорија: Вести

Изложба на графики на Валентина Илијевска

Четврток (04.09.2014 год.) во 12.30 часот во галерија на Музеј на град Кратово ќе биде отворена изложба на графики на Валентина Илијевсканасловена „За вредностите“. Изложбата содржи околу 20-тина графички листови кои се работени во...

Повик за членови на иницијативни одбори за локални младински совети

Младински образовен форум во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“ финансиран од Европска Унија (ИПА програма), распишува повик...

Француската бајка „Убавицата и ѕверот“ на Кумановски театар ќе гостува и во општина Кратово

Во сабота на 30.08.2014 год. во 19.00 часот пред платото на Домот на културата „Лазар Софијанов“ Кратово децата а и возрасните ќе имаат можност да ја проследат изведбата на театарската претстава „Убавицата и ѕверот“...

Јавен повик за пријавување на заинтересирани кандидати кои работат како такси возачи во правни лица лиценцирани од општина Кратово

Во рамките на измените и дополнувањето на Законот за превоз во патниот сообраќај потребно е такси возачите да поседуваат меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска...

Грант од 100 000 долари за реставрација на Златкова кула

Златкова кула е споменик на културата, една од шесте зачувани кули на градот. Средновековните камени кули претставуваат најпрепознатлив симбол на нашиот град. Деновиве пристигна известување дека апликацијата од страна на американската амбасада е прифатена...

Донација на детски јорганчиња денеска пристигнаа во Општинската организација на Црвен Крст во Кратово

Денеска во Општинската организација на Црвен Крст Кратово беа донирани200 детски јорганчиња (со димензии 120 цм х 150цм) за реализирање на хуманитарни цели. Донацијата беше од страна на компанијата Комфи Ангел од Прилеп по...

Општина Кратово повторно дел од ,,Топол културен бран,,

Општина Кратово со поддршка на Министерството за култура во рамките на манифестацијата ,,Топол културен бран,,               Ве поканува на на следните настани (влезот е слободен): -Театарска претстава (хит комедијата) ,,Ни ваму ни таму,,– 24.07.2014...

,,Дојди куде три бора да ти кажу три збора,, – настан со кој треба да започне уредувањето и заживување на Градскиот парк ,,Карши бавча,,

Здружението ,,Регионален центар за одржли развој,, Кратово  во соработка со здружението ,,Плоштад Слобода,, Скопје и Општина Кратово, во рамки на проектот Граѓански активатор, покрена иницијатива за заживување и уредување  на Градскиот парк ,,Карши Бавча,,...

Граѓаните на Кратово пет дена уживаа во претставите на Македонскиот народен театар.

Општина Кратово од 11 до 17 јули беше домаќин на гостите од Македонскиот народен театар. Ова е прво гостување на МНТ во Кратово, но интересот и одзивот кај граѓаните беше навистина голем, за сите...

ИЗЛОЖБА 17.07.2014  

Почитувани, Музеј на град Кратово и НУ Музеј Куманово- Куманово Ве поканува на отварање на изложбата на слики од  Кумановска ликовна колонија, која што ќе биде отворена на ден 18.07.2014 год.(петок) со почеток во...