Категорија: Вести

Децата од градинката ,,Царка Андреевска,, му ги честитаа велигденските празници на Градоначалникот на Општина Кратово

Денес, кога се одбележува Големиот Четврток, децата од ЈОУДГ “Царка Андреевска” од Кратово го посетија Градоначалникот подарувајќи му полна кошничка велигденски јајца со најсрдечни велигденски честитки. Децата ги стоплија срцата на сите со својата...

Општина Кратово се претстави на Меѓународниот саем за туризам

Општина Кратово беше учесник на меѓународниот саем за туризам ,,,Скопје травел маркет 2014,, кој се одржа  на 10, 11 и 12 април на Скопски саем. Кратово го промовираше своето богато културно – историско наследство...

Изложба на слики на Јовица Ивановски во Музеј на град Кратово

Музеј на град Кратово во соработка со Центар за култура ,,Трајко Прокопиев,, од Куманово Ве поканува на :Изложба на слики на Јовица Илиевски по повод 20 години ликовно творештво.Изложбата ќе се отвори на 15.04.2014...

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ,,,МАКЕДОНСКИ ПРАЗНИЦИ И ПРАЗНИЧНИ ОБИЧАИ,, ВО МУЗЕЈ НА ГРАД КРАТОВО

Музеј на град Кратово Ве поканува  на : ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ,,МАКЕДОНСКИ ПРАЗНИЦИ И ПРАЗНИЧНИ ОБИЧАИ,,  од проф.д-р. Марко Китевски, додека    промотор ќе биде проф. д-р. Илија Велев. Промоцијата ќе се одржи на 10.04.2014...

ДЕНОТ НА ШЕГАТА БЕШЕ ОДБЕЛЕЖАН ВО ОПШТИНА КРАТОВО

Денес, плоштадот на општина Кратово беше посебно убав, шарен и разигран.Причина за тоа беше Маскенбалот кој го приредија децата од  детската градинка ,,Царка Андреевска,,  децата од Дневниот центар за лица со посебни потреби и...

Во недела на ТВ Сител премиерно ќе се емитува документарниот филм за Кратово и кратовчани

Почитувани, Документарниот филм за Кратово и кратовчани кој екипата на ТВ Сител во соработка со Општина Кратово го снимаше во текот на месец февруари , премиерно ќе се емитува на 30.03.2014 год.(недела) во 21.00...

Градоначалникот се сретна со учениците од ООУ,,Кочо Рацин,,

Учениците од IV одделение при ООУ,,Кочо Рацин,, Кратово на ден 26.03.2014 год.(среда) остварија средба со Градоначалникот. Средбата се оствари во салата за состаноци при Општина Кратово каде што Градоначалникот Мите Андоновски и Претседателот на...

Во просториите на Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост

На ден 25.03.2014 година(вторник) во 11.00 часот во салата за состаноци  при Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост, поддржана од USAID , спроведена од страна на Моја кариера,...

Општина Кратово беше дел од кампањата-Македонија земја на цвеќето-земја на розата

На ден 21.03.2014 година (петок) кога се одбележува Денот на пролетта,Општина Кратово во соработка со ООУ,,Кочо Рацин,, од Кратово активно ја поддржаа националната еколошка кампања,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,,. Пред платото на Домот...