Категорија: Вести

Патрон празник на Средното општинско училиште ,,Митко Пенџуклиски,,

Почитувани, На ден 17.02.2014 година(понеделник) во просториите на мултимедијалниот центар(кино сала) со почеток од 17.00 часот ќе се одржи свечена програма по повод одбележување на патрониот празник на СОУ,,Митко Пенџуклиски,, – Кратово.

Амбасадорот на Н.Р.Кина во посета на Кратово

На ден 29.01.2014 година (среда) во официјална посета на Кратово беше Амбасадорот на Народна Република Кина г.Цуи Џивеи, придружуван од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.Тие остварија средба со Градоначалникот на Општина...

Кратовчани му оддадоа достојна почит на ликот и делото на Павел Шатев

Денес , 29.01.2014 година (среда) по повод 63 години од смртта на македонскиот револуционер, национален деец и државник, Павел Шатев, во неговиот роден град достојно се одбележа неговиот спомен.Во 12.00 часот пред Основниот суд...

Десетта седница на Совет на општина Кратово

Десеттата седница на Советот на општина Кратово е закажана за ден 31.01.2014 година(петок) во салата за седници на Советот на општина Кратово со почеток во 15.00 часот. Дневен ред е следниот , и тоа:...

Отпочнување на изградба на постоечкиот земјен пат во с.Трновац

На ден 25.01.2014 година (сабота) во 13.00 часот во присуство на Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски , Градоначалникот на општина Кратово г-дин Мите Андоновски и други присутни ќе отпочнат активностите околу...

Изложба ,,Кумановски графичари 2013,,

Општинската установа ,,Музејот на град Кратово,, во соработка со Н.У. Центар за култура ,,Трајко Прокопиев,, од Куманово Ве покануваат на изложбата насловена како Кумановски графичари 2013. Изложбата ќе биде на ден 28.01.2014 година (вторник)...