Категорија: Вести

21430114_522517461432379_5452372944868712837_n

6-ти Септември, ослободување на град Кратово

Денеска, 6-ти Септември 2017 година, го одбележуваме ослободувањето на град Кратово со положување на свежо цвеќе на спомениците на паднатите борци. Историјата вели: Единаесеттата македонска ударна бригада била формирана во село Пелинце, Кумановско на 27 август 1944...

Promocija na kniga

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ,,КРАТОВСКИ МАЈТАПИ“-„КОЈ ЌЕ ДОЈДЕ ПИШМАН ЌЕ БИДЕ – КОЈ НЕМА ДА ДОЈДЕ – ПОГОЛЕМ ПИШМАН КЕ БИДЕ“

  Петок, 1-ви Септември 2017 година, во 12 и 30 часот, во изложбениот салон на Музеј на град Кратово ќе се одржи промоција на книгата на авторот Мишо Доневски насловена како„Кратовски мајтапи“. 

с.Филиповци

Заврши асфалтирањето на патот до манастир св.Илија во с.Филиповци

Деновиве, беше завршен и проектот насловен „Изградба на пешачка патека од регионален пат 2274 до манастир св.Илија км 0+000 до км 0+287,72“. Целосно е завршено асфалтирањето на патот во должина од 288 м, со...

vesti

И З В Е С Т У В А Њ Е

И З В Е С Т У В А Њ Е Општина Кратово ги известува граѓаните дека се одложува закажаната авионска дезинсекција против комарци која што беше закажана за утре, четврток (20.07.2017 година). Граѓаните...

Untitled

Златни денови Кратово 2017 (30.06-02.07)-фото

Четврта година по ред во Кратово се одржаа „Златни денови“ каде што градот на кулите и на мостовите беше домаќин и организатор на еден од најзабавните фестивали на музика и култура. Златните денови и...

Ученици од с. Туралево во посета на општината

Ученици од 1-во до 5-то одделение од подрачното основно училиште „Кочо Рацин“ од селото Туралево денеска беа во посета на Општината Кратово, а во склоп на нивната настава по предметот општество каде се изучува и...

нова спортска сала

Отворена нова спортска сала за 252 ученици во Кратово

Учениците во ООУ „Кочо Рацин“ во Кратово од неодамна часовите по физичка култура ги одржуваат во нова спортска сала изградена во рамки на проектот на Министерството за образование и наука. Салата чини околу 24...

18318726_10209489643298127_1309110248_o

Свечено отворен Новиот зелен пазар во Кратово

На наше големо задоволство и секако на големо задоволство на сите граѓани на општина Кратово, денеска на свечен чин беше отворен новиот зелен пазар во Кратово. Новиот објект е лоциран  на местото на веќе...

18296824_1129490987197310_913222292_o

Нови две детски игралишта во Кратово

Во општина Кратово (м.в. Зорле маало и м.в. Мусала) изградени се уште две детски игралишта за најмладите и опремени се со детски реквизити. Игралиштата се ограничени со бетонски рабници и тампонирани со дробен камен, направена...