Категорија: Соопштенија

Конкурс на тема „Вода за Живот“

Проектот за управување со речниот слив на Брегалница чија главна цел е подобрување на состојбата со водните ресурси во сливот на Брегалница и изработка на План за управување со речниот слив, објавува конкурс за...

Известување за Проект на УСАИД

Почитувани, Ве известуваме дека во рамките на Проектот на УСАИД за развој на мали и средни бизниси на територијата на Североисточниот плански регион кој ги опфаќа општините Куманово, Липково, Старо Нагоричане, Крива Паланка, Ранковце...

Известување

На ден 16.04.2015 год. – четврток во 10 часот во просториите на општинската зграда ќе се одржи информативен состанок во врска полагање на испитот за добивање на лиценца за такси возач. На состанокот ќе...

Во прекин сообраќајот кон кратовско Каврак и хидросистемот „Злетовица“

Поради обилни врнежи од снег се уште е непрооден за сообраќај локалниот пат од Кратово до село Каврак, а поради ново свлечиште не се одвива сообраќајот ниту на патот до хидросистемот Злетовица во атарот...

Соопштение 06.03.2015

Министерството за финансии – Управата за имотно правни работи во текот на месец Март 2015 година ќе ја спроведе акцијата „Отворено со управата за имотно – правни работи“. На овој начин сакаме да Ви...

Известување за настаното свлечиште на регионален пат Р2232 Бучиште – Злетово

Во текот на ноќта на 08.02.2015 година (недела) на регионалниот пат Р2232 (Бучиште – Злетово-хидроакумулација Злетовица) односно на стационажа 13 км на пристапниот пат до браната Кнежево, настанато е свлечиште од поголеми размери со...

Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово....

Среќна Нова 2015 Година

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07“) 1 јануари (четврток) 2015 година, Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Истовремено Општина Кратово им ја...

СООПШТЕНИЕ 12.12.2014

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, а со тоа и 3 декември 2014 год. (среда) беше неработен ден, затоа Владата на РМ одлучи на 13.12.2014 год. (сабота) да биде...