Категорија: Соопштенија

Информација за дефект на електрична енергија

Од Одделот за односи со потрошувачите, ЕВН Македонија информираат дека населението на следните населени места во општина Кратово: с.Страцин с.Тополовиќ Крива Река и м.в.Чакинци поради дефект на мрежата ќе останат без напојување на електрична...

Соопштение „ Ден на дрвото“

Се известуваат сите граѓани на општина Кратово дека утре на ден 03.12.2014 год. (среда) ќе се спроведе акцијата за пошумување „ Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ на м.в. ДУБ КО Кратово....

KРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014

Општина Кратово Ве поканува на КРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014 на 15 ноември (сабота) од 11.оо – 14.оо часот на Градскиот Плоштад – Промоција, презентација и дегустација на кратовскиот компир, – Голема Хуманитарна акција, многубројни активности,...

СООПШТЕНИЕ – „Македонија без отпад 2014“

Почитувани, Ве покануваме да учествувате на Централниот настан „Македонија без отпад 2014 год.“, што ќе се одржи на 18-ти Октомври 2017 год. (сабота), во Општина Кратово на локација: Карши Бавча. Акцијата е дел од...

СООПШТЕНИЕ 07.10.2014

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека не ден 09.10.2014 година (четврток) од 06.00 – 19.00часот, сообраќајот на улицата „Свети Ѓорѓи Кратовски“ (во делот од Пазарот до Плоштадот) ќе биде затворен, поради потребите за снимање на...

Соопштение 24.07.2014

Почитувани, Се известуваат сите жители дека во деновите петок, сабота и недела (25, 26 и 27.07.2014 година) ќе се врши асфалтирање на патниот правец од с.Вакав до с.Шопско Рударе. Се замолуваат сите жители да...

Соопштение за јавност за извештај за стратегиска оцена на животна средина

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина (,,Сл.весник на РМ,, Бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11) , Градоначалникот на Општина Кратово го дава следното Соопштение за јавност...

Соопштение 11.07.2014

Општина Кратово Ве информира дека на ден 15.07.2014 год. (вторник) со почеток од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комерци во 2014 год. Со третирањето ќе биде опфатено...

Соопштение : Претставата ,,Свадбата на Фигаро ,, се одложува за на 16.07.2014 (среда)

Соопштение Претставата ,,Свадбата на Фигаро,, како дел од манифестацијата ,,Денови на МНТ во Кратово,, којa беше предвидено да се одржи на 14.07.2014 (понеделник), поради прогласувањето на овој ден за Ден на жалост во Р.М....

Известување 29.05.2014

Почитувани, Ве известуваме дека заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, без снабдување ќе остане дел од ул.,,Тошо Куковски,, -Ромско маало КЕЦ Кратово на ден 30.05.2014 година(петок)...