Категорија: Соопштенија

СООПШТЕНИЕ 01.06.2015

Проектот за управување со речниот слив на Брегалница заедно со Министерството за животна средина и просторно планирање организира дводневен настан под слоганот „Вода за живот“ кој ќе се одржи на 2-ри и 3-ти Јуни...

ЈАВЕН ОГЛАС

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2015 година, предвидени во Програмата за работа на Владата на Република Македонија 2011 – 2015 година за програма „Промовирање на одржливи...

ЈАВЕН ОГЛАС Бр. 1/2015

Јавен оглас за прибирање на понуди за изведба на градежни работи за проектот Конзервација, реконструкција и адаптација на Златкова кула во Кратово 14.05.2015 Општинската установа Музеј на град Кратово објавува ЈАВЕН ОГЛАС Бр. 1/2015 за прибирање...

Конкурс на тема „Вода за Живот“

Проектот за управување со речниот слив на Брегалница чија главна цел е подобрување на состојбата со водните ресурси во сливот на Брегалница и изработка на План за управување со речниот слив, објавува конкурс за...

Известување за Проект на УСАИД

Почитувани, Ве известуваме дека во рамките на Проектот на УСАИД за развој на мали и средни бизниси на територијата на Североисточниот плански регион кој ги опфаќа општините Куманово, Липково, Старо Нагоричане, Крива Паланка, Ранковце...

Известување

На ден 16.04.2015 год. – четврток во 10 часот во просториите на општинската зграда ќе се одржи информативен состанок во врска полагање на испитот за добивање на лиценца за такси возач. На состанокот ќе...

Во прекин сообраќајот кон кратовско Каврак и хидросистемот „Злетовица“

Поради обилни врнежи од снег се уште е непрооден за сообраќај локалниот пат од Кратово до село Каврак, а поради ново свлечиште не се одвива сообраќајот ниту на патот до хидросистемот Злетовица во атарот...

Соопштение 06.03.2015

Министерството за финансии – Управата за имотно правни работи во текот на месец Март 2015 година ќе ја спроведе акцијата „Отворено со управата за имотно – правни работи“. На овој начин сакаме да Ви...

Известување за настаното свлечиште на регионален пат Р2232 Бучиште – Злетово

Во текот на ноќта на 08.02.2015 година (недела) на регионалниот пат Р2232 (Бучиште – Злетово-хидроакумулација Злетовица) односно на стационажа 13 км на пристапниот пат до браната Кнежево, настанато е свлечиште од поголеми размери со...

Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово....