Категорија: Соопштенија

KRATOVO 2

Решение за одобрување на проектна програма на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на кп 769/1 КО Туралево, општина Кратово Решение за одобрување на Проектна програма Проектна програма

водици

Богојавление – Водици 2022

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2022 година (среда), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина...

271440746_477517547228624_6723206603616205785_n

За секое новороденче во Општина Кратово по 5 000 денари

Општина Кратово од оваа година ќе исплаќа по 5000 денари за секое новороденче. Во Буџетот на општината за 2022 година предвидовме поддршка на семејствата за секое новороденче, односно од 1 ви јануари 2022 година...

KRATOVO 2

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13

Проектна програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на КП 1900, КО Талашманце, Општина Кратово Решение за одобрување на проектна програма...

KRATOVO 2

Решение за свикување на третата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам третата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 06.12.2021 година (понеделник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД – Предлог – Записник...

infor

Известување за Оглас бр.2/2021

Почитувани, Огласот со бр.2/2021 година од 28.07.2021 година, распишан од Градоначалникот на Општина Кратово за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,,Лазар Софијанов“ Кратово, продолжува да тече во траење од 5 дена...

infor

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ПАРТИЦИПАТИВНО ТЕЛО КОЕ ЌЕ УЧЕСТВУВА ВО ПРОЦЕСОТ НА УРБАНИСТИЧКОТО ПЛАНИРАЊЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА КРАТОВО

Врз основа на член 46 став (1) од Законот за урбанистичко планирање („Службен весник на РСМ“ Бр.32/2020) за формирање на партиципативно тело за подрачјето на Општина Кратово, Градоначалникот на Општина Кратово на ден 22.10.2021 година...

KRATOVO 2

Крајниот термин за пријавување на кандидатите за попишувачи и инструктори 12.08.2021 година

Почитувани Заради создавање на предуслови на конкурсот да се пријават повеќе кандидати за попишувачи и инструктори раководството на ДЗС одлучи крајниот термин за пријавување на кандидатите да биде наместо 05.08.2021 година, 12.08.2021 година. Попис

Prijava

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ

ПОПИС НА НАСЕЛЕНИЕТО, ДОМАЌИНСТВАТА И СТАНОВИТЕ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, 2021 ГОДИНА   ЈАВЕН КОНКУРС ЗА  АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ  Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот...

infor

Решение за свикување на 62 седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам 62 седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 21.07.2021 година (среда) во салата на Музеј на град Кратово со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН...