Категорија: Соопштенија

clip_image002

ЗАВРШЕН НАСТАН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА – ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ“

Општинa Кратово Ве поканува на ЗАВРШЕН НАСТАН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА – ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ“ Промоција на реализираните активности 22.03.2017година 13.00 часот Мултимедијален центар (Кино сала) – Кратово Опшина Кратово во...

Сезонски изгледи за пролет 2017 година

Според прогностичките материјали кои УХМР ги превзема од Европскиот Центар за Среднорочна Прогноза на Времето (ECMWF) во Рединг и Виртуелниот Центар за Климатски Промени за Југоисточна Европа (SEEVCCC), а врз основа на стручните анализи...

infor

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2017 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 199/2014, 44/2015, 193/15, 31/16 и 163/16) Градоначалникот на општина Кратово го донесува следното СООПШТЕНИЕ се известуваат правните и...

ikona sveti gorgi

ПАТРОН И ЗАШТИТНИК НА ГРАД КРАТОВО СВЕТИ ЃОРЃИ КРАТОВСКИ

ВО СЛАВА И ЧЕСТ НА ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ КРАТОВО СВЕТИОТ МАЧЕНИК ЃОРЃИ КРАТОВСКИ ОПШТИНА КРАТОВО ВО СОРАБОТКА СО МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВЕ ПОКАНУВА НА ПРОСЛАВА НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК Кога градот Кратово и...

Перцепции за загадувањето на воздухот во Македонија - М-Проспект

Јавното мислење за проблемот со загадувањето на воздухот

За мнозинство од граѓаните на Р. Македонија (82%) загадувањето на воздухот е многу сериозен проблем и за истиот треба веднаш да се преземат мерки за решавање. Иако сите се согласни за ова, забележливо е...

12493563_10154550580118957_7416367041067129369_o

„Богојавление“ – Водици

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2017 година (четврток), во 11 часот на Градскиот базен во Кратово ќе се изврши голем Богојавленски водосвет – фрлање на православниот крст...

david-se-smee

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ, ДА ДОНИРАМЕ!

Давид С. од Кратово има 12 години и боледува од тумор на левото колено. На Давид му е потребна нашата помош за да може да го продолжи лекувањето во странство. ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ, ДА...