Категорија: Соопштенија

infor

Известување за Ден на дрвото

Известување Владата на Република Македонија на донесе одлука во среда (2-ри декември) да се одржи традиционална акција “Ден на дрвото”. Три милиони садници на површина поголема од илјада хектари ќе бидат засадени во рамките...

infor

Демант на сооштението на СДСМ од 16.11.2015 г.

Во врска со соопштението што беше објавено од страна на СДСМ, а со кое сака да се долови лажна слика за функционирањето на општина Кратово го даваме следното соопштение: Општина Кратово и општинските институции никогаш...

СООПШТЕНИЕ „КОМПИРИЈАДА – КРАТОВО 2015“

СООПШТЕНИЕ Почитувани сограѓани во пресрет на манифестацијата „КОМПИРИЈАДА – КРАТОВО 2015“ која втора година по ред се одржува под покровтелство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со цел промоција и презентација на единствениот кратовски...

ИЗВЕСТУВАЊЕ 14 октомври

Општина Кратово – Одделение за урбанизам, комунални работи,заштита на животната средина и ЛЕР ги известува сите граѓани на Општина Кратово кои имаат поднесено барање за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти(ЛЕГАЛИЗАЦИЈА) во...

Соопштение за јавност за извештај за стратегиска оцена на животната средина

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина (Сл.Весник на РМ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11), Градоначалникот на Општина Кратово го дава следното СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ за...

Известување 16.09.2015

Се известуваат сите граѓани на Општина Кратово денеска, среда (16.09.2015 год.) ќе се изврши санација на дупките на улица „Планинска“, а исто така и поставување на решетки за атмосферски води на истата улица веднаш...

Промоција на стихозбирка

Во сабота (04.07.2015 год.) со почеток во 12 часот во Музеј на град кратово ќе се одржи ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ХРОНИКА НА КАМЕНОТ ШТО РИКА“ од Панче Младеновски Промотори: Здружение на писатели Манускрипт –...

Авионско прскање против комарци

Општина Кратово Ве информира дека на ден 02.07.2015 година (четврток) со почеток од 05.00 до 08.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2015 година. Со третирањето ќе биде опфатено течението...

СООПШТЕНИЕ 01.06.2015

Проектот за управување со речниот слив на Брегалница заедно со Министерството за животна средина и просторно планирање организира дводневен настан под слоганот „Вода за живот“ кој ќе се одржи на 2-ри и 3-ти Јуни...

ЈАВЕН ОГЛАС

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2015 година, предвидени во Програмата за работа на Владата на Република Македонија 2011 – 2015 година за програма „Промовирање на одржливи...