Годишна архива 2014

Мал Божиќен концерт

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КРАТОВО И  МУЗЕЈ НА ГРАД КРАТОВО Ве покануваат на ден  05. 01.2015 год. (понеделник) во 13.00 часот во Мултимедијалниот центар (Кино сала) на Мал Божиќен концерт ХИМНИ НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО 2015...

Соопштение за јавност за извештај за стратегиска оцена на животната средина

Се известува заинтересираната јавност дека општина Кратово во постапката за донесување на ЛУПД за изградба на услужен центар – станица за технички преглед на возила со пратечки содржини на к.п. 3861/1 и к.п. 3861/5,...

Среќна Нова 2015 Година

Согласно Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07“) 1 јануари (четврток) 2015 година, Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Истовремено Општина Кратово им ја...

Новогодишни пакетчиња за дечињата во градинката „Царка Андреевска“

Градоначалникот Андоновски заедно со најголемата радост на дечињата Дедо Мразво петокот (26.12.2014 год.) ги посети најмладите во детската градинка „Царка Андреевска“ – Кратово, на кои им подели и новогодишни подароци (пакетчиња). За време на...

Новогодишна честитка од Градоначалникот и децата од Дневниот центар

Денеска Градоначалникот на општина Кратово заедно со дел од општинската администрација по повод Новогодишните и Божиќните празници им подари новогодишни пакетчиња и на децата од Дневниот центар со лица со ментална и телесна попреченост...

Повик за учество во денови на младинско вмрежување за основање Локални Младински Совети

Младински образовен форум и Центарот на Меѓукултурен дијалог, заедно со 12 иницијативни одбори за основање на локални младински совети ве повикуваат да земете учество на денови на младинско вмрежување во 12 општини. Овие настани...

Годишен концерт на КУД „Ефрем Каранов“ Кратово и пријателите

ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово Ве поканува на ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА КУД „ЕФРЕМ КАРАНОВ“ КРАТОВО И ПРИЈАТЕЛИТЕ Концертот се одржува во сабота (27.12.2014 год.) со почеток во 18 часот воМултимедијален центар (кино...

СООПШТЕНИЕ 12.12.2014

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, а со тоа и 3 декември 2014 год. (среда) беше неработен ден, затоа Владата на РМ одлучи на 13.12.2014 год. (сабота) да биде...

Информација за дефект на електрична енергија

Од Одделот за односи со потрошувачите, ЕВН Македонија информираат дека населението на следните населени места во општина Кратово: с.Страцин с.Тополовиќ Крива Река и м.в.Чакинци поради дефект на мрежата ќе останат без напојување на електрична...