Годишна архива 2014

Општина Кратово повторно дел од ,,Топол културен бран,,

Општина Кратово со поддршка на Министерството за култура во рамките на манифестацијата ,,Топол културен бран,,               Ве поканува на на следните настани (влезот е слободен): -Театарска претстава (хит комедијата) ,,Ни ваму ни таму,,– 24.07.2014...

,,Дојди куде три бора да ти кажу три збора,, – настан со кој треба да започне уредувањето и заживување на Градскиот парк ,,Карши бавча,,

Здружението ,,Регионален центар за одржли развој,, Кратово  во соработка со здружението ,,Плоштад Слобода,, Скопје и Општина Кратово, во рамки на проектот Граѓански активатор, покрена иницијатива за заживување и уредување  на Градскиот парк ,,Карши Бавча,,...

Граѓаните на Кратово пет дена уживаа во претставите на Македонскиот народен театар.

Општина Кратово од 11 до 17 јули беше домаќин на гостите од Македонскиот народен театар. Ова е прво гостување на МНТ во Кратово, но интересот и одзивот кај граѓаните беше навистина голем, за сите...

ИЗЛОЖБА 17.07.2014  

Почитувани, Музеј на град Кратово и НУ Музеј Куманово- Куманово Ве поканува на отварање на изложбата на слики од  Кумановска ликовна колонија, која што ќе биде отворена на ден 18.07.2014 год.(петок) со почеток во...

Соопштение за јавност за извештај за стратегиска оцена на животна средина

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина (,,Сл.весник на РМ,, Бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11) , Градоначалникот на Општина Кратово го дава следното Соопштение за јавност...

Објава: Номинација на лица задолжени за комуникација со лица со пречки во развојот во ЕЛС Општина Кратово

Општина Кратово ОБЈАВУВА: Согласно обврската која што произлегува од заклучоците од Шестата седница на Владата на Република Македонија одржана на 07.07.2014, во врска со номинација на лица за комуникација со граѓани кои што имаат...

Соопштение 11.07.2014

Општина Кратово Ве информира дека на ден 15.07.2014 год. (вторник) со почеток од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комерци во 2014 год. Со третирањето ќе биде опфатено...

Денови на МНТ во Кратово

Со претставата ,,Парите се отепувачка,, во режија на Бојан Трифуновски ќе започнат  Деновите на Македонскиот народен театар во Кратово. Посетителите ќе можат да ги погледанат и претставите “Последна шанса”, “Сребрена свадба”, “Свадбата на Фигаро”...

Средби за дружење со актерите

Во рамките на Денови на МНТ во Кратово предвидени се и средби за дружење со дел од актерите и тоа со Весна БејбиПетрушевска во сабота на 12.07.2014 год. во Хотел Кратис во 18 часот,...