Годишна архива 2014

Соопштение : Претставата ,,Свадбата на Фигаро ,, се одложува за на 16.07.2014 (среда)

Соопштение Претставата ,,Свадбата на Фигаро,, како дел од манифестацијата ,,Денови на МНТ во Кратово,, којa беше предвидено да се одржи на 14.07.2014 (понеделник), поради прогласувањето на овој ден за Ден на жалост во Р.М....

Форуми во заедницата

УЧЕСТВУВАЈ во донесувањето на одлуки во твојата општина Прва сесија на форумите во заедницата во општина Кратово – Тема:,, Води и третман на отпадни води,, Цел на форумот: Со вклучување на јавноста да се...

Министерката за култура денеска во посета на Кратово

Денеска понеделник (30.06.2014 год.) во 10 часот, Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска е во работна посета во Кратово, каде заедно со Градоначалникот Мите Андоновски ќе ги промовира петте (5) целосно конзервирани и...

Промовирани петте дуќани во Ајдучка чаршија

Денеска како што беше најавено во посета на нашата општина беше Министерката за култура која во старата Ајдучка чаршија ги промовира 5 – те дуќани кои наскоро ќе бидат во функција, од кои еден...

Курс за пливачи и непливачи

Општинската организација на Црвен Крст – Кратово организира курс за пливачи и непливачи од траење од 20 часа (распоредени во 10 дена) наГрадскиот базен во Кратово. Курсот започнува од 30 јуни (понеделник) 2014 год....

Изложба на слики, скулптури, цртежи на Томе Бундевски

Во ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово во петокот во 12 часот на 20.06.2014 год. беше отворена Изложбата на тема: „Човек и простор“, слики масло на платно, склуптури од камен, графички цртежи наликовниот...

Прекрасна Прва Златна Вечер во Кратово

Вчера вечер во Кратово, град на кулите и мостовите се одржа Првата Златна Вечер кој град беше мало место да ги собере сите посетители на манифестацијата. Настапот „Коки и тајфата“, а потоа и на...

Фантастичен настап на ансамблот „Танец“ во саботата навечер

Фантастичен настап на ансамблот за народни игри и ора „Танец“ во саботата навечер ја крена кратовската публика на нозе. Повеќе од два часа центарот на Кратово пулсираше во ритамот на македонската музика и песна,...

„Кратовски златни денови“ од 20 до 22 јуни

Кратовски златни денови е фестивал кој од 20 – ти до 22 – ри Јуни ќе се одржува на различни локации низ градот. Првиот фестивалски ден е резервиран за забавни изведувачи, а како главни...