Годишна архива 2014

Во просториите на Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост

На ден 25.03.2014 година(вторник) во 11.00 часот во салата за состаноци  при Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост, поддржана од USAID , спроведена од страна на Моја кариера,...

Општина Кратово беше дел од кампањата-Македонија земја на цвеќето-земја на розата

На ден 21.03.2014 година (петок) кога се одбележува Денот на пролетта,Општина Кратово во соработка со ООУ,,Кочо Рацин,, од Кратово активно ја поддржаа националната еколошка кампања,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,,. Пред платото на Домот...

Еколошка кампања ,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,,

Во рамките на националната еколошка кампања ,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,, ООУ,,Кочо Рацин,, од Кратово во соработка со Општина Кратово организира изложбена продажба на предмети-креативни идеи на учениците изработени на оваа тема.Ве покануваме...

Изложба 03.03.2014

Почитувани, Во организација на Музејот на град Кратово и Центар за култура Бели мугри- Кочани на ден 04.03.2014 год.(вторник) со почеток во 12.30 часот во ликовниот салон при Музеј на град Кратово ќе биде отворена...

Отпочна реконструкција на подрачното училиште при ООУ,,Кочо Рацин,, во с.Туралево

Со средства од околу 5 милиони денари кои што беа одобрени од страна на Министерството за образование и наука се изврши промена на кровот на ООУ ,,Кочо Рацин,, во Кратово со што се заменија...

Кратово го одбележа својот патронен празник посветен на новомаченикот Св.Ѓорги Кратовски

,,Градот Кратово е неизмерно благодарен на Бога што ја има таа чест, за свој патрон и заштитник да го има Светиот новомаченик Ѓорги Кратовски.Градот Кратово е еден од ретките градови кој ја имаат таа...

Градот Кратово се здоби со благодарница

Град Кратово се здоби со благодарница од страна на Македонската православна црква-ОА ,,Свети маченик Ѓорѓи Кратовски,, Фармингтон Хилс, Мичиген, САД за негување на ликот и делото на светиот маченик Ѓорѓи Кратовски и зачувување на...

Св.Ѓорѓи Кратовски- патрон празник на град Кратово

Почитувани, Општина Кратово во слава и чест на патронот и заштитник на градот Кратово Св.Ѓорѓи Кратовски на ден 24.02.2014 година(понеделник),  Ве поканува на прослава на патронен празник кога градот Кратово и Македонската православна црква,...

Патрон празник на Средното општинско училиште ,,Митко Пенџуклиски,,

Почитувани, На ден 17.02.2014 година(понеделник) во просториите на мултимедијалниот центар(кино сала) со почеток од 17.00 часот ќе се одржи свечена програма по повод одбележување на патрониот празник на СОУ,,Митко Пенџуклиски,, – Кратово.