Годишна архива 2014

Известување за прекини од ЕВН

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 21.01.2014 година(вторник) во временски период од 09:00 до 14:00 часот ќе има прекини на струја во следните населени места , и тоа: с.Талашманце, с.Крилатица, с.Крива река, с.Трновац, с.Ветуница,...

Голем Богојавленски водосвет на Градскиот базен во Кратово

На ден 19.01.2014 година(недела)  во 11.00 часот на Градскиот базен во Кратово, се изврши голем Богојавленски водосвет.Пред големиот број присутни граѓани, околу 30 млади момчиња скокнаа во осветените води на базенот, со цел да...

Јавна покана

Врз основа на член 29 став 1 од Законот за даноци на имот (Службен весник на РМ,, бр.61/04), Локалната самоуправа на општина Кратово-Одделение за даноци, истакнува ЈАВНА ПОКАНА за поднесување даночна пријава за утврдување...

Известување 14.01.2014

По повод големиот христијански празник ,,Богојавление,,-Водици , на ден19.01.2014 година(недела), во 11.00 часот на Градскиот базен во Кратовоќе се изврши голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалник на општина Кратово. За најсреќниот следува награда-,,плазма,,...

Кратово го презентираше богатството на вкусови, култура и традиција

Кратово како град со богата историја зазема значајно место на културната мапа на Македонија. Интересот за неговите откриени и неоткриени културно-историски богатства станува се поголем. Почитувањето и негувањето на традиционалните вредности во Кратово беше...