Годишна архива 2014

Одбележан денот 3-ти декември

Граѓаните и институциите во општина Кратово масовно се приклучија кон одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби 3 – ти декември. Во акцијата за донирање средства на Дневниот центар за лица со...

Јавен повик за предлагање на кандидати за членови на Советот на млади на општина Кратово

1. Се покренува постапка за избор на членови на Советот на млади на општина Кратово. Советот на млади е советодавно тело на Советот на општина Кратово основано со цел активно вклучување на младите во...

Соопштение „ Ден на дрвото“

Се известуваат сите граѓани на општина Кратово дека утре на ден 03.12.2014 год. (среда) ќе се спроведе акцијата за пошумување „ Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ на м.в. ДУБ КО Кратово....

Успешно заврши проектот ,,Општинско корисна работа,,

На 27.11.2014 во просториите на општина Кратово се одржа Завршна средба по повод успешното завршување на проектот ,,Општинско корисна работа,, при што Градоначалникот на општина Кратово им додели потврди на ангажираните невработени лица во...

Форум со работодавачи

Проектот „Форуми на работодавачи“ – Со подобри политики на поддршка до повеќе вработувања во бизнис-секторот во организација на Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, Националниот совет за претприемништво и конкурентност, УНДП...

Промоција на книги „Музички инструмент на Ќемане во Македонија“ и „Музејски гласник бр.7“

Музеј на град Кратово Ве поканува во понеделник 17.11.2014 год. во 12 и 30 часот во Галеријата на Музеј на град Кратово на промоција на: – книга: Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија, промотор Проф....

KРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014

Општина Кратово Ве поканува на КРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014 на 15 ноември (сабота) од 11.оо – 14.оо часот на Градскиот Плоштад – Промоција, презентација и дегустација на кратовскиот компир, – Голема Хуманитарна акција, многубројни активности,...

Јавна презентација – Студија за оценка на влијанието на проектот врз животната средина за системот за наводнување во општина Кратово

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и ЈП ХС „Злетовица“ Пробиштип од една страна и Европската инвестициона банка (ЕИБ) од друга страна склучија Договор за техничка подршка на проектот Злетовица за производтсво на електрична...

Заврши изградбата и асфалтирањето на патот с.Каврак

Заврши изградбата и асфалтирањето на локалниот пат од с.Каврак према браната Злетовица во с.Кнежево и тоа во должина од 3,2 км. Средствата за овој патот беа обезбедени од страна на Светската банка преку Јавното...

23-ти Октомври – Ден на Македонската револуционерна борба

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23-ти Октомври 2014 година (четврток), Денот на Македонската револуционерна борба, е неработен...