Годишна архива 2014

Комисијата за култура при Собранието на РМ во посета на Кратово

На 09.09.2014 год. (вторник) општина Кратово беше домаќин на пратениците – дел од Комисијата за култура при Собранието на РМ предводени од Претседателот на комисијата, Силвана Бонева. Повод за оваа посета беше Предлог –...

Свечено одбележување на 6-ти Септември, 70 години од ослободување на Кратово

Свечено одбележување на 6-ти Септември – 70 години од ослободувањето на Кратово, а воедно и одбележување на 70 години од ослободувањето на РМ и 70 години од одржување на АСНОМ Настанот ќе се одржи...

Изложба на графики на Валентина Илијевска

Четврток (04.09.2014 год.) во 12.30 часот во галерија на Музеј на град Кратово ќе биде отворена изложба на графики на Валентина Илијевсканасловена „За вредностите“. Изложбата содржи околу 20-тина графички листови кои се работени во...

Повик за членови на иницијативни одбори за локални младински совети

Младински образовен форум во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“ финансиран од Европска Унија (ИПА програма), распишува повик...

Француската бајка „Убавицата и ѕверот“ на Кумановски театар ќе гостува и во општина Кратово

Во сабота на 30.08.2014 год. во 19.00 часот пред платото на Домот на културата „Лазар Софијанов“ Кратово децата а и возрасните ќе имаат можност да ја проследат изведбата на театарската претстава „Убавицата и ѕверот“...

Јавен повик за пријавување на заинтересирани кандидати кои работат како такси возачи во правни лица лиценцирани од општина Кратово

Во рамките на измените и дополнувањето на Законот за превоз во патниот сообраќај потребно е такси возачите да поседуваат меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска...

Грант од 100 000 долари за реставрација на Златкова кула

Златкова кула е споменик на културата, една од шесте зачувани кули на градот. Средновековните камени кули претставуваат најпрепознатлив симбол на нашиот град. Деновиве пристигна известување дека апликацијата од страна на американската амбасада е прифатена...

Донација на детски јорганчиња денеска пристигнаа во Општинската организација на Црвен Крст во Кратово

Денеска во Општинската организација на Црвен Крст Кратово беа донирани200 детски јорганчиња (со димензии 120 цм х 150цм) за реализирање на хуманитарни цели. Донацијата беше од страна на компанијата Комфи Ангел од Прилеп по...

Соопштение 24.07.2014

Почитувани, Се известуваат сите жители дека во деновите петок, сабота и недела (25, 26 и 27.07.2014 година) ќе се врши асфалтирање на патниот правец од с.Вакав до с.Шопско Рударе. Се замолуваат сите жители да...