Месечна архива: јануари 2014

Амбасадорот на Н.Р.Кина во посета на Кратово

На ден 29.01.2014 година (среда) во официјална посета на Кратово беше Амбасадорот на Народна Република Кина г.Цуи Џивеи, придружуван од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.Тие остварија средба со Градоначалникот на Општина...

Кратовчани му оддадоа достојна почит на ликот и делото на Павел Шатев

Денес , 29.01.2014 година (среда) по повод 63 години од смртта на македонскиот револуционер, национален деец и државник, Павел Шатев, во неговиот роден град достојно се одбележа неговиот спомен.Во 12.00 часот пред Основниот суд...

Десетта седница на Совет на општина Кратово

Десеттата седница на Советот на општина Кратово е закажана за ден 31.01.2014 година(петок) во салата за седници на Советот на општина Кратово со почеток во 15.00 часот. Дневен ред е следниот , и тоа:...

Отпочнување на изградба на постоечкиот земјен пат во с.Трновац

На ден 25.01.2014 година (сабота) во 13.00 часот во присуство на Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски , Градоначалникот на општина Кратово г-дин Мите Андоновски и други присутни ќе отпочнат активностите околу...

Соопштение од ЈУ Центар за социјална работа-Кратово

Почитувани, Секој вторник и четврток во просториите на ЈУ Центар за социјална работа-Кратово ќе се организираат отворени денови за прием на странки на кои ќе се информираат за правата и услугите од социјалната и...

Изложба ,,Кумановски графичари 2013,,

Општинската установа ,,Музејот на град Кратово,, во соработка со Н.У. Центар за култура ,,Трајко Прокопиев,, од Куманово Ве покануваат на изложбата насловена како Кумановски графичари 2013. Изложбата ќе биде на ден 28.01.2014 година (вторник)...

Известување за прекини од ЕВН

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 21.01.2014 година(вторник) во временски период од 09:00 до 14:00 часот ќе има прекини на струја во следните населени места , и тоа: с.Талашманце, с.Крилатица, с.Крива река, с.Трновац, с.Ветуница,...

Голем Богојавленски водосвет на Градскиот базен во Кратово

На ден 19.01.2014 година(недела)  во 11.00 часот на Градскиот базен во Кратово, се изврши голем Богојавленски водосвет.Пред големиот број присутни граѓани, околу 30 млади момчиња скокнаа во осветените води на базенот, со цел да...