Месечна архива: јануари 2014

Јавна покана

Врз основа на член 29 став 1 од Законот за даноци на имот (Службен весник на РМ,, бр.61/04), Локалната самоуправа на општина Кратово-Одделение за даноци, истакнува ЈАВНА ПОКАНА за поднесување даночна пријава за утврдување...

Известување 14.01.2014

По повод големиот христијански празник ,,Богојавление,,-Водици , на ден19.01.2014 година(недела), во 11.00 часот на Градскиот базен во Кратовоќе се изврши голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалник на општина Кратово. За најсреќниот следува награда-,,плазма,,...

Кратово го презентираше богатството на вкусови, култура и традиција

Кратово како град со богата историја зазема значајно место на културната мапа на Македонија. Интересот за неговите откриени и неоткриени културно-историски богатства станува се поголем. Почитувањето и негувањето на традиционалните вредности во Кратово беше...