Месечна архива: февруари 2014

Кратово го одбележа својот патронен празник посветен на новомаченикот Св.Ѓорги Кратовски

,,Градот Кратово е неизмерно благодарен на Бога што ја има таа чест, за свој патрон и заштитник да го има Светиот новомаченик Ѓорги Кратовски.Градот Кратово е еден од ретките градови кој ја имаат таа...

Градот Кратово се здоби со благодарница

Град Кратово се здоби со благодарница од страна на Македонската православна црква-ОА ,,Свети маченик Ѓорѓи Кратовски,, Фармингтон Хилс, Мичиген, САД за негување на ликот и делото на светиот маченик Ѓорѓи Кратовски и зачувување на...

Св.Ѓорѓи Кратовски- патрон празник на град Кратово

Почитувани, Општина Кратово во слава и чест на патронот и заштитник на градот Кратово Св.Ѓорѓи Кратовски на ден 24.02.2014 година(понеделник),  Ве поканува на прослава на патронен празник кога градот Кратово и Македонската православна црква,...

Патрон празник на Средното општинско училиште ,,Митко Пенџуклиски,,

Почитувани, На ден 17.02.2014 година(понеделник) во просториите на мултимедијалниот центар(кино сала) со почеток од 17.00 часот ќе се одржи свечена програма по повод одбележување на патрониот празник на СОУ,,Митко Пенџуклиски,, – Кратово.