Месечна архива: март 2014

Во недела на ТВ Сител премиерно ќе се емитува документарниот филм за Кратово и кратовчани

Почитувани, Документарниот филм за Кратово и кратовчани кој екипата на ТВ Сител во соработка со Општина Кратово го снимаше во текот на месец февруари , премиерно ќе се емитува на 30.03.2014 год.(недела) во 21.00...

Градоначалникот се сретна со учениците од ООУ,,Кочо Рацин,,

Учениците од IV одделение при ООУ,,Кочо Рацин,, Кратово на ден 26.03.2014 год.(среда) остварија средба со Градоначалникот. Средбата се оствари во салата за состаноци при Општина Кратово каде што Градоначалникот Мите Андоновски и Претседателот на...

Во просториите на Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост

На ден 25.03.2014 година(вторник) во 11.00 часот во салата за состаноци  при Општина Кратово се одржа обука за менторско водење на лица со попреченост, поддржана од USAID , спроведена од страна на Моја кариера,...

Општина Кратово беше дел од кампањата-Македонија земја на цвеќето-земја на розата

На ден 21.03.2014 година (петок) кога се одбележува Денот на пролетта,Општина Кратово во соработка со ООУ,,Кочо Рацин,, од Кратово активно ја поддржаа националната еколошка кампања,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,,. Пред платото на Домот...

Еколошка кампања ,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,,

Во рамките на националната еколошка кампања ,,Македонија земја на цвеќето-земја на розата,, ООУ,,Кочо Рацин,, од Кратово во соработка со Општина Кратово организира изложбена продажба на предмети-креативни идеи на учениците изработени на оваа тема.Ве покануваме...

Изложба 03.03.2014

Почитувани, Во организација на Музејот на град Кратово и Центар за култура Бели мугри- Кочани на ден 04.03.2014 год.(вторник) со почеток во 12.30 часот во ликовниот салон при Музеј на град Кратово ќе биде отворена...

Отпочна реконструкција на подрачното училиште при ООУ,,Кочо Рацин,, во с.Туралево

Со средства од околу 5 милиони денари кои што беа одобрени од страна на Министерството за образование и наука се изврши промена на кровот на ООУ ,,Кочо Рацин,, во Кратово со што се заменија...