Месечна архива: мај 2014

Решение за избор на невработени лица за проект,,Општинско-корисна работа-промовирање на одржливи вработувања III,,

Врз основа на објавениот јавен оглас од страна на Агенцијата за вработување а во соработка со Општина Кратово кој беше отворен до 23.05.2014 година (петок) , е донесено решение за избор на невработени лица...

Известување 29.05.2014

Почитувани, Ве известуваме дека заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, без снабдување ќе остане дел од ул.,,Тошо Куковски,, -Ромско маало КЕЦ Кратово на ден 30.05.2014 година(петок)...

Известување 28.05.2014

Ги известуваме сите заинтересирани жители на Северо – источниот плански регион и општините вклучени во него (Кратово, Крива Паланка, Куманово, Липково, Ранковце и Старо Нагоричане) дека во рамките на проектот –„Подготовка на регионални планови...

Закажана седница на Совет при Општина Кратово

На ден 30.05.2014 год.(петок) во 14.00 часот во салата за состаноци ќе биде одржана 15-тата  седница на Советот на Општина Кратово. Дневен ред на седницата е: -Предлог-Записник од 11-тата седница на Советот на општина...

Информација за настан

Почитувани, Центарот за развој на Североисточниот плански регион и УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Североисточниот плански...

Општина Кратово зеде учество во глобалната акција за здраво живеење

На 22.05.2014 (четврток) пред Музејот на град Кратово пред многубројната детска публика се одржа настанот ,,Ден на Револуција во исхраната,, како дел одФондацијата за здрава храна на популарниот светски готвач Џејми Оливер.  Беше промовиран...

Кратово дел од караванот – Ден на револуцијата во исхраната

Општина Кратово во соработка со Фондацијата за храна на Џејми Оливер Ви ја претставува програмата Револуција во исхраната (Food Revolution). Оваа програма цели кон промена на начинот на кој луѓето се хранат преку едукација...

Националниот напревар успешен за ООУ „Кочо Рацин“, со освоено 3-то место

Во заедничка акција на Министерството за образование и наука, Агенцијата за млади и спорт, Федерацијата за училишен спорт, Атлетската федерација на Македонија и Сојузот на спортски федерации на 16.05.2014 год. (петок) на кејот на...

Општина Кратово објавува јавен оглас за Програмата Општинско – корисна работа

ОПШТИНА КРАТОВО во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ објавува : ЈАВЕН ОГЛАС За сите заинтересирани лица кои сакаат да се вклучат во Програмата ,,Општинско корисна работа,,, која се спроведува со поддршка на Владата на...

Започнува втората фаза од адаптација на Мултимедијалниот центар во Кратово

Наскоро отпочнува втората фаза од проектот ,,Адаптација на простор на Мултимедијален Центар во Кратово,, по програмите за регионелен развој на Министерството за Локална Самоуправа ( Бирото за регионален развој ) за 2014 година. Во...