Месечна архива: август 2014

Повик за членови на иницијативни одбори за локални младински совети

Младински образовен форум во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“ финансиран од Европска Унија (ИПА програма), распишува повик...

Француската бајка „Убавицата и ѕверот“ на Кумановски театар ќе гостува и во општина Кратово

Во сабота на 30.08.2014 год. во 19.00 часот пред платото на Домот на културата „Лазар Софијанов“ Кратово децата а и возрасните ќе имаат можност да ја проследат изведбата на театарската претстава „Убавицата и ѕверот“...

Јавен повик за пријавување на заинтересирани кандидати кои работат како такси возачи во правни лица лиценцирани од општина Кратово

Во рамките на измените и дополнувањето на Законот за превоз во патниот сообраќај потребно е такси возачите да поседуваат меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска...

Грант од 100 000 долари за реставрација на Златкова кула

Златкова кула е споменик на културата, една од шесте зачувани кули на градот. Средновековните камени кули претставуваат најпрепознатлив симбол на нашиот град. Деновиве пристигна известување дека апликацијата од страна на американската амбасада е прифатена...

Донација на детски јорганчиња денеска пристигнаа во Општинската организација на Црвен Крст во Кратово

Денеска во Општинската организација на Црвен Крст Кратово беа донирани200 детски јорганчиња (со димензии 120 цм х 150цм) за реализирање на хуманитарни цели. Донацијата беше од страна на компанијата Комфи Ангел од Прилеп по...