Месечна архива: октомври 2014

Заврши изградбата и асфалтирањето на патот с.Каврак

Заврши изградбата и асфалтирањето на локалниот пат од с.Каврак према браната Злетовица во с.Кнежево и тоа во должина од 3,2 км. Средствата за овој патот беа обезбедени од страна на Светската банка преку Јавното...

23-ти Октомври – Ден на Македонската револуционерна борба

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празници на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23-ти Октомври 2014 година (четврток), Денот на Македонската револуционерна борба, е неработен...

СООПШТЕНИЕ – „Македонија без отпад 2014“

Почитувани, Ве покануваме да учествувате на Централниот настан „Македонија без отпад 2014 год.“, што ќе се одржи на 18-ти Октомври 2017 год. (сабота), во Општина Кратово на локација: Карши Бавча. Акцијата е дел од...

Изложба „Петровденски конаци“

ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово и НУЦК „Бели Мугри“ Кочани Ве покануваат на изложба на слики „Петровденски конаци“  – ликовен перформанс – Кочани со почеток во 12.30 часот, четврток 16.10.2014 год. во...

СООПШТЕНИЕ 07.10.2014

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека не ден 09.10.2014 година (четврток) од 06.00 – 19.00часот, сообраќајот на улицата „Свети Ѓорѓи Кратовски“ (во делот од Пазарот до Плоштадот) ќе биде затворен, поради потребите за снимање на...

Потпишан Договорот за доделување грант од Амбасадорскиот фонд на САД за реставрација на Златкова кула

Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска и американскиот амбасадор Пол Волерс, денеска пред платото на Златкова кула во Кратово во присуство на Градоначалникот на општина Кратово, Мите Андоновски и директорот на Музеј на...