Месечна архива: ноември 2014

Успешно заврши проектот ,,Општинско корисна работа,,

На 27.11.2014 во просториите на општина Кратово се одржа Завршна средба по повод успешното завршување на проектот ,,Општинско корисна работа,, при што Градоначалникот на општина Кратово им додели потврди на ангажираните невработени лица во...

Форум со работодавачи

Проектот „Форуми на работодавачи“ – Со подобри политики на поддршка до повеќе вработувања во бизнис-секторот во организација на Министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување, Националниот совет за претприемништво и конкурентност, УНДП...

Промоција на книги „Музички инструмент на Ќемане во Македонија“ и „Музејски гласник бр.7“

Музеј на град Кратово Ве поканува во понеделник 17.11.2014 год. во 12 и 30 часот во Галеријата на Музеј на град Кратово на промоција на: – книга: Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија, промотор Проф....

KРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014

Општина Кратово Ве поканува на КРАТОВСКА КОМПИРИЈАДА 2014 на 15 ноември (сабота) од 11.оо – 14.оо часот на Градскиот Плоштад – Промоција, презентација и дегустација на кратовскиот компир, – Голема Хуманитарна акција, многубројни активности,...

Јавна презентација – Студија за оценка на влијанието на проектот врз животната средина за системот за наводнување во општина Кратово

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и ЈП ХС „Злетовица“ Пробиштип од една страна и Европската инвестициона банка (ЕИБ) од друга страна склучија Договор за техничка подршка на проектот Злетовица за производтсво на електрична...