Годишна архива 2015

infor

БАДНИКОВО ГРАНЧЕ – 5-ти Јануари (вторник) 2016 год.

На 5-ти Јануари (вторник) 2016 год, по повод Христовото Раѓање „Божиќ“, општина Кратово ја организира манифестацијата „Бадниково гранче“ или „Берење на бадниково гранче“. На местото викано Жгури во 11:00 часот заедно со општина Пробиштип...

infor

Повик за Понуди за градежни работи за „Изградба на нов зелен пазар во општина Кратово”.

Република Македонија Проект за подобрување на општински услуги – МСИП Кредит Бр. 8158-МК MSIP-NCB-054-15 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development...

vesti

НАЦРТ Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

Врз основа на член 107 став 13 од Законот за животна средина (Сл.весник на РМ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13,187/13,42/14,44/15 и 129/15), Градоначалникот на општина Кратово ОБЈАВУВА НАЦРТ Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА...

Новогодишна прослава за Децата од дневниот центар

Денеска Етно Вештите Жени од Кратово организираа двочасовна предновогодишна забава во х.Кратис за дечињата од Дневниот центар за посебни потреби. Идејата беше дечињата да не останат во просториите каде што секојдневно престојуваат, и затоа...

DSC03727

Промовирана Монографијата „КРАТОВСКАТА ОБЛАСТ“

Денеска во просториите на Музеј на град Кратово беше промовирана новата географско-историска монографска публикација со наслов „Кратовска област“ од авторот Стојан Насевски – Шлеговски. Авторот изјави дека за овој публицистички труд вложил огромна енергија,...

DSC03717

Новогодишна честитка од дечињата од ООУ „Кочо Рацин“

Градоначалникот денеска имаше средба со учениците од 5-то одделение од Основното Општинско Училиште „Кочо Рацин“ Кратово, кои имаа желба лично да влезат во неговиот кабинет и да му ја честитаат Новата 2016 година со...

Легализација

Продолжен рок за легализација на дивоградбите

Наместо геодетските елаборати да се поднесуваат до крајот на годинава, рокот се продолжува до крајот на 2016-та. Дополнително и сите оние кои воопшто не поднеле барања претходно, сега ќе можат да ја започнат процедурата...

DSC03584

Новогодишен-Хуманитарен концерт на КУД „Ефрем Каранов“

Културно уметничкото друштво од Кратово „Ефрем Каранов“ организира, завршен Новогодишен но и хуманитарен концерт во Мултимедијалниот центар (Кино сала – Кратово) на 26.12.2015 година (сабота) со почеток од 18 часот. Гости на концертот таа...