Месечна архива: јануари 2015

Годишен извештај

Согласно член 37 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, Локалната самоуправа на општина Кратово со адреса „Плоштад Маршал Тито“ бр. 1, имател на информации Љупчо Голубанов го подготви следниот – ...

Панихида за Павел Шатев во Кратово и во Битола

Денес пред спомен бистата на Павел Шатев во Кратово, се одржа панихида за најпознатиот македонски гемиџија и прв министер за правда во асномска Македонија. Во родниот град на Шатев се собраа подржувачи на ликот...

Панахида на Павел Шатев

Последен македонски гемиџија, голем великан, револуционер, публицист, патриот и голем македонски интелектуалец – Павел Шатев кој цел свој живот го посвети на македонско ослободително дело. Затоа на човекот кој се вбројува меѓу ретките македонски...

Голем Богојавленски водосвет на градскиот базен во Кратово

Вчера на 19.01.2015 година (понеделник) во 11 часот на Градскиот базен во Кратово, се изврши големиот Богојавленски водосвет. Пред повеќе од илјада присутни граѓани, повеќе млади момчиња скокнаа во осветените води на базенот, со...

Известување за големиот христијански празник „Богојавление„-Водици 2015

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник„Богојавление„-Водици, на ден 19.01.2015 година (понеделник) во 11.00 часот на градскиот базен во Кратово ќе се извшри голем Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на општина Кратово....

Мал Божиќен Концерт ,,Химни на Рождество Христово 2015,,

На 05.01.2015 (понеделник) по трет пат се одржа веќе традиционалниот Мал Божиќен концерет ,,Химни на Рождество Христово ,,. Концертот беше во организација на Општина Кратово и Музејот на град Кратово, но оваа година поддржан...

Бадниково гранче – 5 Јануари (понеделник) 2015 год.

На 5 јануари (понеделник) 2015 год. по повод Христовото раѓање „Божиќ“ општина Кратово ја организира манифестацијата „Бадниково гранче“ или „Берење на бадниково гранче“. На местото викано Жгури во 11 часот заедно со општина Пробиштип...