Месечна архива: март 2015

Информација за отворен повик на Мировен корпус

Во текот на оваа година се очекува нова група на американски волонтери коишто ќе работат во рамки на програмите за унапредување на наставата по англиски јазик и развој на заедниците. Со цел идентификување на...

Проект за конзервација и реставрација на Златкова кула во Кратово

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век. Во согласност со проектот, кој се реализира со поддршка од Министерството...

Изложба на слики – Владимир Темков

Музеј на град Кратово Ве поканува на 26.03.2015 год. – четвртокво изложбениот салон од 12 и 30 часот на ИЗЛОЖБА на слики на Владимир Темков.Владимир Темков е роден 1959 год. во Кавадарци. Завршил Педагошка...

Средба на Локалниот Совет на млади

Денеска во 15 часот во општинската сала се одржа средба на младите од градот заедно со Претседателот Даниела Тодосова и останатите членови на ново формираниот Локален младински Совет. Средбата беше со цел да се...

Во прекин сообраќајот кон кратовско Каврак и хидросистемот „Злетовица“

Поради обилни врнежи од снег се уште е непрооден за сообраќај локалниот пат од Кратово до село Каврак, а поради ново свлечиште не се одвива сообраќајот ниту на патот до хидросистемот Злетовица во атарот...

Посета на учениците од 4-то одд. во општината

Денеска учениците од 4-то одделение од основното општинско училиште „Кочо Рацин“ заедно со своите одделенски раководители беа во посета во просториите на локалната самоуправа каде што се сретнаа со Градоначалникот г-дин Мите Андоновски. Целта...

Соопштение 06.03.2015

Министерството за финансии – Управата за имотно правни работи во текот на месец Март 2015 година ќе ја спроведе акцијата „Отворено со управата за имотно – правни работи“. На овој начин сакаме да Ви...

Изложба на карикатури

Општинската установа Музеј на град Кратово и Националната установа Центар за култура „Антон Панов“ Струмица, Ве покануваат на: И З Л О Ж Б А  на карикатури тема: XV МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА АФОРИЗАМ И...