Месечна архива: април 2015

Мултиетничка интеграција во образованието во ООУ „Кочо Рацин“

Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, работи на создавање клима потребна за Македонија да постигне одржлива интеретничка интеграција во училиштата, во останатите образовани институции, па и во целото општество. ООУ „Кочо Рацин“...

СПОРТ: Кратовци ја отпишаа Шкендија, во среда ќе го отпишуваат и Железарец

Пролет од соништатата за футсалците на КМФ Кратово. Ниту најголемите оптимисти не очекуваа дека храбрата чета на стариот лисец Никола Јосифовски оваа пролет ќе гази се пред себе. Ако го изземеме единствениот кикс против...

Најмладите денеска го славеа Денот на шегата 1-ви Април

Шаренило од костими на принцези и принцови, Бетмени, Спајдермени, Арапи, сонца, цвеќиња, госпоѓици, болничари и пеперутки – денес на градскиот плоштад најмладите од ЈОУДГ „Царка Андреевска“ и учениците од ООУ „Кочо Рацин“ го славеа...