Месечна архива: јуни 2015

Авионско прскање против комарци

Општина Кратово Ве информира дека на ден 02.07.2015 година (четврток) со почеток од 05.00 до 08.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2015 година. Со третирањето ќе биде опфатено течението...

Успеси и на Државниот натпревар спортски игри за основни училишта

На 16-ти Мај 2015 год. (сабота) кај Националната Арена „Филип 2-ри Македонски“ во Скопје се одржаа државните спортски игри за основните училишта. Учество земаа и ученици од нашето ООУ „Кочо Рацин“ Кратово кои се...

ПРОГРАМА „ЗЛАТНИ ДЕНОВИ – Кратово 2015“

Петок: 26.06.2015 год. 20:30 часот – Во чест на Јонче Христовски Песни создадени и испеани од големиот Јонче, настапуваат: – Виолета Томовска, Ефто Пупиновски, Блага Петреска, Јордан Митев, Атина Апостолова, оркестар Сашо Ливрински и...

Кратовчани учеа како да препознаат дискриминација и каде да реагираат

Граѓаните на Кратово и локалните институции се едуцираа што е дискриминација и како да ја препознаат, за да можат да реагираат до надлежните институции. Предавач на работилницата беше претседателот на Комисијата за заштита од...

„Златни денови 2015“

Златните  Денови и ова лето по втор пат, ќе го внесат звукот на македонската музика и мирисот на добрите вибрации  во Кратово, градот на мостовите и кулите. Овој настан обединува, зближува и ја поддржува...

Нацрт Б – интегрирана еколошка дозвола

17.06.2015 Согласно член 136 (Сл.весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 42/14 и 44/15) од Законот за животна средина Општина Кратово ја објавува Нацрт Б – интегрирана...

Манифестација Ден на културата

Градоначалникот на општина Кратово г-дин мите Андоновски и Директорот на ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово Ве покануваат на ден 13 Јуни 2015 год. Сабота од 18,оо часот на манифестацијата насловена како Ден...

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА

(Општина Кратово , вторник 16.06.2015 година) Комисијата за заштита од дискриминација во соработка со ОБСЕ – Мисијата во Скопје организира Отворен ден во општина Кратово. Отворениот ден ќе се состои од два дела, односно...

Кратовските ученици наградени на натпревар по Латински јазик

Кога се работи максимално, има и резултати. Учениците од СОУ „Митко Пенџуклиски“ од Кратово освоија нови признанија, овојпат на натпреварот по Латински јазик организиран од „euroclassica“ и спроведен од страна на професорката Силвана Величковска....