Месечна архива: август 2015

Изложба со дела од Детската Ликовна Колонија „Лазар Софијанов“ Кратово во Крива Паланка

Во галерискиот простор на Националната установа „Центар за култура“ Крива Паланка вчера (24.08.2015 год.) беше отворена изложбатаРетроспектива на дела од Меѓународната детска ликовна колонија „Лазар Софијанов“ – Кратово. Изложбата претставува избор од 24 дела...

Завршена е Реконструкцијата на кров во СОУ „Митко Пенџуклиски“

Преку Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието-ПМИО успешно се заврши реконструкцијата на кровот наСредното Општинско Училиште Митко Пенџуклиски. Самото потпишување на меморандумот за соработка помеѓу општината, средното општинско училиште, и Проектот на...

1

2-ра фаза од манифестацијата „Топол културен бран 2015“

Во рамките на втората фаза од манифестацијата „Топол културен бран 2015“ чија реализација е финансирана од општина Кратово и Министерството за култура, граѓаните на општина Кратово имаа можност да бидат дел од уште на...

Сабота: Детска Театарска Претстава

„Топол културен бран 2015“ ДЕТСКА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ОЈЛЕ БРАДА ВО ЖИВОТИНСКА БАЛАДА   Народен Театар – Штип режија и текст : Трајче Кацаров играат: Трајче Јованов, Каролина Михајлова, Кристијан Санев   САБОТА 22.08.2015 г....

Четврток – Поетски портрет „70 години Тодор Чаловски“

Градоначалникот на општина Кратово Ве поканува на Поетски портрет „70 години Тодор Чаловски“ интерпретатор:актер Страшко Милошевски 20.08.2015 год. (четврток)             почеток: 12.00 ч                 место: Музеј на град Кратово Настанот е поддржан од Министерството за...

ИЗЛОЖБА НА ЕМИЛИЈА И СТОЈЧЕ ТОЦИНОВСКИ И САРА ИЛИЌ-ГОРГИЕВ

Во Домот на културата „Лазар Софијанов“ во Кратово на 14 август (петок) 2015 г., со почеток од 20 часот ќе биде отворена Изложба на академските уметници Емилија и Стојче Тоциновски од Скопје, Р Македонија...

Започна чистење на речното корито во с.Куклица

Деновиве започна реализација на Акциониот план за чистење на водотеците за заштита од поплави за 2015 год. Со акциониот план се предвидени следните активности: сечење на вегетација со моторни пили и извлекување на истата...