Месечна архива: септември 2015

IV Меѓународен фестивал на Етнолошки Документарни Филмови

Македонското Етнолошко Друштво Ве поканува на свечено отварање на IV Меѓународен фестивал на ЕТНОЛОШКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ „КРАТОВО 2015“ Кратово, 2-ри Октомври (петок) 2015 год.             Музеј на град Кратово                          почеток: 10.30 ч

1

Промовирана Локалната Младинска Стратегија на град Кратово

Локалниот Младински Совет на општина Кратово денеска во просториите на СОУ „Митко Пенџуклиски“ ја промовираше Локалната младинската стратегија за град Кратово 2015-2020, на која интезивно работеше изминатиот период. Овој настан беше организиран од Локалниот...

1

Со грант од 260.000 евра ќе се гради паркинг и ќе се реконструираат улици во Кратово

Министерството за финансии денеска со Кратово и Берово ги потпиша првите договори за грант средства за општините за подобрување на руралната инфраструктура, обезбедени од Европската унија преку ИПА програмата. Кратово и Берово се првите...

1

Отворени Забавни Фудбалски Школи Кратово 2015

Open Fun Football Schools е хуманитарен, политички неутрален и непрофитен проект, организиран од страна на Cross Cultures Project Association, Копенхаген (CCPA) во соработка со Фудбалскиот Сојуз на Норвешка (NFF). Open Fun Football Schools се...

1

Поетски читања“ – кратовските ученици промовираа хумани вредности

Во рамките на Националната програма на Црвен крст на Р.Македонија, Црвен крст во акција – промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ), која веќе 17 години се спроведува во Македонија, младите учат за културата како систем...

Соопштение за јавност за извештај за стратегиска оцена на животната средина

Врз основа на член 69 став 1 од Законот за животна средина (Сл.Весник на РМ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11), Градоначалникот на Општина Кратово го дава следното СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ за...

Промотивен настан во Дневниот Центар за деца и млади со посебни потреби во Кратово

Денеска во 10 часот во просториите на Дневниот центар за деца и млади со посебни потреби во Кратово заедно со претставници од здружението „Ресурен центар на родители на деца со посебни потреби“ од Скопје...

Известување 16.09.2015

Се известуваат сите граѓани на Општина Кратово денеска, среда (16.09.2015 год.) ќе се изврши санација на дупките на улица „Планинска“, а исто така и поставување на решетки за атмосферски води на истата улица веднаш...

1

Се одржаа првите два дена од Отворени Забавни Фудбалски Школи Кратово 2015

Општина Кратово и Отворените забавни фудбалски школи по 11-ти пат ја организираа спортската манифестација „Отворени Забавни Фудбалски Школи“ која е наменета за најмладите жители во општината. Оваа година мотото на манифестацијата го носеше името...