Месечна архива: октомври 2015

sad1

САД помогна во реновирање на Средното Општинско Училиште во Кратово

Денес, 28-ти Октомври 2015 година, Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција за образованието (ПМИО) заедно со Општина Кратово прославија завршување на реновирање на кров во Средното Општинско Училиште „Митко Пенџуклиски“. Процесот на реновирање е...

Одржан „Форум на работодавачи“ и „Инфо средба со млади“

Во петокот на (17.10.2014 год.) во општинската сала во Кратово се одржа Форум на работодавачи – 2014 во присуство на претставник од МТСП – Младен Фрчковски, претстваник од Националниот совет за претприемништво и конкурентност...

Изградба на систем за наводнување и хидроелектрични централи во ХС Злетовица

Се известуваат сите заинтересирани страни дека е достапна техничката документација – Студија за оцена на влијанието врз животната средина од изградба на систем за наводнување и хидроелектрични централи во Хидросистемот Злетовица, со цел да...

Шопска свадба 2015

Здружението за уметност, култура и заштита на културно наследство „Етно Ризница“ од Куманово како дел од своите активности во зачувување на обичаите, традицијата, историското културно наследство организираше Ш О П С К А  ...

ИЗВЕСТУВАЊЕ 14 октомври

Општина Кратово – Одделение за урбанизам, комунални работи,заштита на животната средина и ЛЕР ги известува сите граѓани на Општина Кратово кои имаат поднесено барање за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти(ЛЕГАЛИЗАЦИЈА) во...

1

Посета на Германската амбасадорка во кабинетот кај Градоначалникот

Амбасадорката на Сојузна Република Германија, Нејзината Екселенција д-р Кристине Д.Алтхаузер вчера беше во офијална посета на Градоначалникот на општина Кратово, на средбата присутен беше и г-дин Михаил Цветков, Министер на земјоделство, шумарство и водостопанство....

2

Посета на првоодделенчињата во Локалната самоуправа по повод Недела на децата

По повод Недела на децата (од 5-ти до 9-ти Октомври), во посета на општина Кратово беа учениците од прво одделение од ООУ„Кочо Рацин“ заедно со своите учителки, кои беа запознаени со начинот на работата...

Името е нашата Татковина – Трибина на Македонскиот Манифест

Почитувани граѓани на општина Кратово Ве покануваме да присусутвувате на ТРИБИНА НА МАКЕДОНСКИОТ МАНИФЕСТ: ИМЕТО Е НАШАТА ТАТКОВИНА 08.10.2015 година (четврток) , 18.00 часот, Мултимедијален Центар – Кино сала

1

Општина Кратово се вклучи во акцијата Македонија без отпад

Општина Кратово активно се вклучи во спроведување на проектот “Македонија без отпад“ кој беше спроведен во сабота на 3-ти Октомври од 11 часот. Тој ден беа ангажирани лица од локалната самоуправа на општина Кратово,...