Месечна архива: ноември 2015

vesti

Изградба на систем за наводнување и хидроелектрани во ХС „Злетовица“

Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека инветситорот Јавно претпријатие за извршување на водостопански дејности ХИДРОСИСТЕМ „Злетовица“ со седиште на ул.„Цветко Тонев“ бр.3а во Пробиштип, ја достави Студијата за...

vesti

Барање за добивање на Б-интегрирана еколошка дозвола

Општина Кратово согласно член 134, 135 и 136 од Законот за животна средина, го објавува барањето за добивање на Б – интегрирана еколошка дозвола од страна на Друштво за рударство и градежништво Силекс Неметали...

12277117_10153053084860927_574501395_n

Завршен објектот насловен како „Инфо точка за запознавање на природата во село Каврак“

Во рамките на проектот „Програма за зачувување на природата во Македонија“ кој е финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, од средства обезбедени од Фармахем ДООЕЛ Скопје и од Општина Кратово во висина...

vesti

Општа објава за набавка

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови MSIP-NCB-041-15 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business,...

infor

Демант на сооштението на СДСМ од 16.11.2015 г.

Во врска со соопштението што беше објавено од страна на СДСМ, а со кое сака да се долови лажна слика за функционирањето на општина Кратово го даваме следното соопштение: Општина Кратово и општинските институции никогаш...

DSC03482

Компиријада – Кратово 2015

На градскиот плоштад во Кратово по четврти пат се одржа манифестацијата „Компиријада“, посветена на далеку познатиот кратовски компир. Овој празник на компирот привлече голем број посетители од целата земја, дојдени да дегустираат специјалитети, разновидни...

СООПШТЕНИЕ „КОМПИРИЈАДА – КРАТОВО 2015“

СООПШТЕНИЕ Почитувани сограѓани во пресрет на манифестацијата „КОМПИРИЈАДА – КРАТОВО 2015“ која втора година по ред се одржува под покровтелство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со цел промоција и презентација на единствениот кратовски...

vesti

ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Општинска установа Музеј на град Кратово   ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ Почитувани, Општинска установа Музејот на град Кратово, со седиште на улица Свети Ѓорѓи Kратовски бр.бб Кратово тел. за контакт бр. 03/482-015,факс...