Месечна архива: март 2016

DSC03914

Владините проекти „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“

Двата проекти на Владата на РМ „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ вчера беа претставени во Кратово, пред граѓаните на општината кои покажаа интерес за проектите за кои им дава можност...

3DD9B605EA4C12EB5798195D8FBE71F3D44B54560FD494C355-pimgpsh_fullsize_distr

Караванот за проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“, на 23-ти Март среда во Кратово

Со проектот на Владата на Република Македонија „Купи куќа, купи стан“ граѓаните ќе може да аплицираат за субвенционирани станбени кредити, до 31 декември 2016 година. Овие кредити ќе може да се користат за изградба...

DSC03882

21-ви Март – Ден на пролетта и екологијата

По повод Денот на пролетта – и Ден на екологијата 21-ви Март, ООУ „Кочо Рацин“ организираше акција за чистење на училишниот двор, просториите кои се наоѓаат во училиштето и локалитетот во центарот на градот...

DSC03869

Обука за основни вештини за вработување на млади лица до 29 години (странски јазици и компјутери)

Врз основа на Оперативниот план за изменување и дополнување на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016 година, за активната мерка – Обука за...

career

Повик за бесплатно кариерно советување за 50 учесници

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“ објавува повик за пријавување за бесплатно кариерно советување за 50 учесници. Што е...