Месечна архива: април 2016

28042016145637_DSCF6323

Дечињата од детската градинка во посета кај Градоначалникот

Дечињата од детската градинка „Царка Андреевска“ од Кратово денешниот ден го искористија за посета на кабинетот на градоначалникот Мите Андоновски, заедно со своите учителки и директорката Ленка Јовановска, дечињата му подарија шарени велигденски јајца...

1f6f2ac63755b9da9619796fb956617abf79a9ded11c2c18393f4c7a37ef07aa

Учество на општина Кратово на Саем за туризам 2016

Саемите се единствената можност за квалитетно претставување на туристичката понуда, запознавање на нови деловни партнери, истражување на пазарот и поставување на темел за идната маркетинг стратегија. Туризмот како стопанска гранка неминовно се вклопува во...

deratizacija1

Извршена дератизација на подрачјето на општина Кратово

Општина Кратово изврши пролетна дератизација за уништување на глодари, согласно Годишната програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести за 2016 година. За да се спречи евентуалната појава на заразни болести...