Годишна архива 2017

Promocija na kniga

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ,,КРАТОВСКИ МАЈТАПИ“-„КОЈ ЌЕ ДОЈДЕ ПИШМАН ЌЕ БИДЕ – КОЈ НЕМА ДА ДОЈДЕ – ПОГОЛЕМ ПИШМАН КЕ БИДЕ“

  Петок, 1-ви Септември 2017 година, во 12 и 30 часот, во изложбениот салон на Музеј на град Кратово ќе се одржи промоција на книгата на авторот Мишо Доневски насловена како„Кратовски мајтапи“. 

с.Филиповци

Заврши асфалтирањето на патот до манастир св.Илија во с.Филиповци

Деновиве, беше завршен и проектот насловен „Изградба на пешачка патека од регионален пат 2274 до манастир св.Илија км 0+000 до км 0+287,72“. Целосно е завршено асфалтирањето на патот во должина од 288 м, со...

vesti

И З В Е С Т У В А Њ Е

И З В Е С Т У В А Њ Е Општина Кратово ги известува граѓаните дека се одложува закажаната авионска дезинсекција против комарци која што беше закажана за утре, четврток (20.07.2017 година). Граѓаните...

infor

С о о п ш т е н и е

Општина Кратово Ве информира дека на ден 20.07.2017 (четврток) со почеток од 04.30 часот до 08.00 часот ќе се спроведе авионско третирање против комарци во 2017 година на територијата на општина Кратово. Со третирањето...

Тамбурашки фестивал 2017

Заврши европскиот тамбурашки фестивал во Кратово, победници РКУД „Пелагиќ“ од Бања Лука

Општина Кратово по седми пат беше домаќин на меѓународната манифестација „Европски фестивал на тамбурашки оркестри“. Фестивалот го отворија локалниот оркестар „Кратовски тамбураши“ и легендата на македонската тамбурашка музика Нино Величковски. Меѓународен призвук на фестивалот...

DSC02615е

По седми пат во сабота – „Европски фестивал на тамбурашки оркестри“- Кратово 2017

Под покровителство на Министерството за култура и Градоначалникот на општина Кратово, здружението за култура и уметност „Св.Ѓорѓи Кратовски“ од Кратово по седми пат ја организира меѓународната манифестација „Европски фестивал на тамбурашки оркестри“– Кратово 2017....

Untitled

Златни денови Кратово 2017 (30.06-02.07)-фото

Четврта година по ред во Кратово се одржаа „Златни денови“ каде што градот на кулите и на мостовите беше домаќин и организатор на еден од најзабавните фестивали на музика и култура. Златните денови и...

Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година

Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година, обезбедува вкупно 35.909 ученички места и тоа 25.127 на македонски наставен јазик, 9.830 на албански наставен јазик, 918 на турски...