Месечна архива: март 2017

clip_image002

ЗАВРШЕН НАСТАН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА – ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ“

Општинa Кратово Ве поканува на ЗАВРШЕН НАСТАН ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА – ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ“ Промоција на реализираните активности 22.03.2017година 13.00 часот Мултимедијален центар (Кино сала) – Кратово Опшина Кратово во...

Сезонски изгледи за пролет 2017 година

Според прогностичките материјали кои УХМР ги превзема од Европскиот Центар за Среднорочна Прогноза на Времето (ECMWF) во Рединг и Виртуелниот Центар за Климатски Промени за Југоисточна Европа (SEEVCCC), а врз основа на стручните анализи...

DSC04567

Учениците од четврто одделение во посета кај градоначалникот

Учениците од четврто одделение од ООУ „Кочо Рацин“ Кратово заедно со нивните учителки денеска беа во посета на општина Кратово, а поводот за нивната посета беше изучување на методската единица Општина, по наставниот предмет...

ул.Вера Јоциќ

Наскоро започнува реконструкција на улица „Вера Јоциќ“

Наскоро започнува почетокот на градежните работи за реконструкција – обновување на улицата „Вера Јоциќ“ во Кратово. Трасата на улицата се протега од потег на спој со улица „Гоце Делчев“ и на крај завршува со...

infor

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови на територијата на општина Кратово за 2017 година

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 199/2014, 44/2015, 193/15, 31/16 и 163/16) Градоначалникот на општина Кратово го донесува следното СООПШТЕНИЕ се известуваат правните и...

Untitled1

25-та МЕЃУНАРОДНА ЛЕСНОВСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА во Кратово

На 09.03.2017 година (четврток), со почеток во 12.30 часот во Изложбениот салон на Музеј на град Кратово ќе биде отворена изложбата на слики од 25-тата МЕЃУНАРОДНА ЛЕСНОВСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА од Пробиштип. Организатор и координатор...