Годишна архива 2020

KRATOVO 2

Пријава за маркети/ресторани кои ќе доставуваат храна за време на полициски час во Кратово

ПРЕДМЕТ: Известување за маркети/ресторани кои ќе доставуваат храна за време на полициски час во Кратово Врз основа на препораките на Влада на Република Северна Македонија, Ве известуваме дека за време на полицискиот час овој викенд (започнувајќи...

KRATOVO 2

Известување

Општина Кратово за справување со Коронавирус  ги известува сите земјоделци на територијата на општина Кратово кои не се  пријавени за добивање на дозволи преку ПЕ Кратово на МЗШВ тоа можат да го сторат до...

KRATOVO 2

Набавка и достава на потребни намирни за време на полициски час (11 и 12 Април)

Врз основа на Известувањето од страна на општина Кратово и препораките на Влада на Република Северна Македонија, Ве известуваме дека за време на полицискиот час (11 и 12 Април 2020г) во Кратово, за дежурни...

LOGO_Kratovo_Municipality.svg_ (1)

Известување за време на полициски час во Кратово

ПРЕДМЕТ: Известување за дежурни маркети кои ќе работат за време на полициски час во Кратово Врз основа на препораките на Влада на Република Северна Македонија, Ве известуваме дека за време на полицискиот час овој...

POMOSH - OKR - DA

Мобилни тимови на Општина Кратово (☎️ 071 379 467)

Општина Кратово склучи договор со УНДП (ОКР) за имплементација на активностите за обезбедување поддршка во рамките на проектот „Креирање можности за работа на сите“. За таа цел се реангажирани 8 (осум) лица за поддршка...

84224914_2622856387961651_4758792943282683904_n

Градски зелен пазар овој викенд ќе работи со редуциран проток на граѓани

Градскиот зелен пазар по барање на граѓаните на Кратово овој викенд сабота (04 – Април 2020 година) ќе работи меѓутоа со редуциран проток на луѓе (ограничување на влез-излез). Согласно Одлуките на Владата на РСМ, во врска...

91170543_2632164967030793_2921398117213405184_n

ДОНАЦИЈА од ПАКОМАК ДОО Скопје

Секој има одговорност за зачувување чиста околина!!! Во градот на 5 релации се поставија садови за собирање на стаклен отпад од пакување специјализирани 5 (пет) пластичини зелени игло контејнери од 1,5 m3  кои се...