Годишна архива 2022

280985062_539706177855170_7548913227951994101_n

Дизајнирање и изведба на мозаик инсталација

Во рамки на проектот “Мозаик Инсталација како културна соработка и современо живеење – Платформа за меѓународна соработка“, кој е подржан од Амбасадата на Р.Бугарија и Општина Кратово се изработува мозаик на заедницата на надворешен...

281588894_5193813214037021_4178860452659137768_n

Филмскиoт фестивал за млади „Џифони патува“ во Кратово

Филмскиoт фестивал за млади „Џифони патува“ во Кратово ќе се одржи на 9 и 10 јуни 2022 во Мултимедијален центар – Кино сала Домот на културата „Лазар Софијанов“. На фестивалот ќе се прикажуваат филмови...

281644578_4786779298094452_3598997190288457853_n

Потпишана спогодба за збратимување со Џинченг, НР Кина

По пријателските преговори денес преку видео конференција Градоначалникот на општина Кратово, Тодорче Николовски и Градоначалникот на градот Џинченг, Wu Jianpeng од Народна Република Кина официјално потпишаа Спогодба за збратимување, односно соработка со намери за...

Screenshot-2021-07-15-114835

ЗНАЕЊЕ, ЗАШТИТА И ВРЕДНУВАЊЕ НА СТАРИТЕ УРБАНИ ЈАДРА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА

Општина Кратово е учесник во проектот на тема: Знаење, заштита и вреднување на старите урбани јадра во Република Северна Македонија и Албанија, во организација на Асоцијацијата Места и градови со исклучителни вредности во Франција, која во 2020...

278841424_355816329906215_4082164150974641571_n

ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПОУБАВА ИДНИНА! ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022

Големи количини на неразградлив отпад денеска беа подигнати од Старото градско подрачје, Карши бавча, Кеј на Кратовска река, спортските и детски терени, дворовите на образовните институции, во рамки на акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“. Се чистеа...

infor

Решение за свикување на 8-ма седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам 8-мата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 21.04.2022 година (четврток) во салата за седници на Совет на општина Кратово со почеток во 11 часот. За седницата...

277592506_400109068621391_9128317514332237506_n

ДОДЕЛЕНИ ПЕТНАЕСЕТ СТИПЕНДИИ ПРЕКУ ФОНДОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ „ПРОФ. Д-Р АЦЕ МИЛЕНКОВСКИ“ ЗА МЛАДИТЕ ОД ОПШТИНА КРАТОВО

Ректорот на Универзитетот за туризмот и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски и Градоначалникот на општина Кратово Тодорче Николовски во просториите на општината потпишаа Меморандум за соработка. Со овој меморандум меѓу општина Кратово и УТМС...

logo

ОБЈАВЕН КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Министерството за образование и наука, денес  го објави  Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија Според објавениот Конкурс во СОУ „Митко Пенџуклиски“ Кратово, во прва...