Месечна архива: јануари 2022

272677466_2204305143041321_6623769399590075877_n

71 година од смртта на македонскиот гемиџија Павел Шатев

71 година од смртта на македонскиот гемиџија, револуционер, публицист, прв министер за правосудство на Република Македонија – Павел Шатев. Во чест на овој голем великан, македонски револуционер, политичар кој остави неизбришливи траги во македонската историја, денеска,...

KRATOVO 2

ЈАВЕН ОГЛАС бр.2/2022 за избор на Директор на Јавното претпријатие за комунални дејности и инфраструктура ,,Кратово” – Кратово

Врз основа на член 50 став 1 точка 9 од Законот за Локална самоуправа (Службен Весник на РМ бр. 5/02) и член 23 од Законот за јавните претпријатија („Службен весник на РМ” бр. 38/96,...

KRATOVO 2

Решение за свикување на петтата седница на Совет на општина Кратово

Ја свикувам петтата седница на Советот на општина Кратово која ќе се оддржи на ден 31.01.2022 година (понеделник) во салата за седници со почеток во 11 часот. За седницата го предлагам следниот: ДНЕВЕН РЕД – Предлог – Записник од третата...

Fiscast-home-banner-2-scaled

Соопштение до фирмите – истражување во врска со парафискални давачки кон општината и кон централната власт

Почитувани, Ве известиме дека на 25 јануари 2022 (вторник) во 10 часот ќе се одржи онлајн истражување, со фирми од општина Кратово, во врска со парафискалните давачки кои ги плаќаат фирмите кон општината и кон централната власт....

KRATOVO 2

ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/2022 за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,, Лазар Софијанов“- Кратово

 Врз основа на член 50 став 1 точка 9 од Законот за Локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/02), член 29 и 30 став 1 и член 38 од Законот за културата...

1_ls6yi77F0CbPdC39WYjv0g

Соопштение за крводарителска акција

Ве известуваме дека во ПОНЕДЕЛНИК на 24.01.2022 година ОО Црвен крст во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организира граѓанска крводарителска акција. Акцијата ќе се одржи во просториите на Општина Кратово (Сала за состаноци)...

KRATOVO 2

Решение за одобрување на проектна програма на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план со намена Е1.13 – Површински соларни и фотоволтаични електрани на кп 769/1 КО Туралево, општина Кратово Решение за одобрување на Проектна програма Проектна програма

водици

Богојавление – Водици 2022

Ве известуваме по повод големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици, на ден 19.01.2022 година (среда), во 11 часот на градскиот базен во Кратово ќе се изврши Богојавленски водосвет под покровителство на Градоначалникот на Општина...

271799328_5506256466067910_597802774748865587_n

Заловување на бездомни кучиња

Денеска надлежните од ветеринарна клиника „Ино Вет“ Куманово, заловија три кучиња од неколку локации во градот, согласно законската обврска на заловување на бездомните кучиња, односно нерегистрирани кучиња кои се на јавни површини. Заловувањето се одвива...

271440746_477517547228624_6723206603616205785_n

За секое новороденче во Општина Кратово по 5 000 денари

Општина Кратово од оваа година ќе исплаќа по 5000 денари за секое новороденче. Во Буџетот на општината за 2022 година предвидовме поддршка на семејствата за секое новороденче, односно од 1 ви јануари 2022 година...