Во општина Кратово одбележан Денот на културата

Во општина Кратово одбележан беше светскиот ден на културата. Традиционално, манифестацијата започна со дефиле на учесниците, продолжувајќи со богата фолклорна програма на повеќе Културно – уметнички друштва од државата меѓу кои домаќините од КУД ,,Ефрем Каранов,, од Кратово покажаа прекрасен перформанс.И секако тука се традиционалните тиганици кои сите присутните нетрпеливо чекаа да ги пробаат.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin