Концерт на Н.У. ТАНЕЦ во Кратово

tanec 2

Ансамблот на народни игри и песни на Македонија Н.У. ТАНЕЦ кој претставува симбол на македонската култура и уметност веќе шест децении, по повод 65 години од своето постоење ќе гостува во Кратово.

На 13 јуни (петок) Ансамлот ќе одржи целовечерен концерт пред платото наДом на култура „Лазар Софијанов“ со почеток од 20.30. часот.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin