Ден на културата 10 – Јуни 2014 год.

Почитувани,

Градоначалникот на општина Кратово г-дин Мите Андоновски и ЈОУ Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово Ве покануваат на ден10.06.2014 год. (вторник) во 18 часот на манифестацијата Ден на култура 10-ти Јуни 2014 година.


Програма за 10.06.2014 год.:

 

17:30 ч. – Припрема за дефиле на сите учесници – Дом на култура „Лазар Софијанов“ Кратово

18:00 ч. – Дефиле низ Плоштадот на градот со песни и свирки од пред хотел „Кратис“ до Домот на културата

18:30 ч. – Поздравно обраќање на г-дин Мите Андоновски, Градоначалник на општина Кратово и отварање на манифестацијата 10-ти Јуни, Ден на културата – плато  Дом на култура

18:45 ч. – Културно уметничка програма

Учесници:

  • Оркестар со изворни инструменти
  • КУД „ Ефрем Каранов “ Кратово
  • КУД од Крива Паланка
  • КУД од Скопје

– Коктел, тиганици!

 

Повелете!!! Ве очекуваме!!!

facebooktwittergoogle_pluslinkedin